Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 4 dkg darált dió, 11 dkg finomliszt, 0,25 dl rum,1 kávéskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:6 dkg finomliszt, 3 dl tej, 12 dkg porcukor, 20 dkg puha vaj, 0,25 dl rum, 20 dkg darált dió, 2 cs. vaníliás cukor
A tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük.
A fehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk.
A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük.
A tojássárgás krémbe a tojáshabot, majd a rumot és a lisztes, sütőporos diót óvatosan beleforgatjuk.
Egy 22 cm-es, kerek tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, majd 175 fokon 30-35 perc alatt süssük világosra.
A tortalapot a formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és óvatosan nagyon kis lángon folyamatos keveréssel besűrűsítjük, és kihűtjük.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, rumot, vaníliás cukrot, és a főzött alapot. Alaposan kikeverjük.
A krémmel megtöltjük, bevonjuk és feldíszítjük a tortát.
Pár órára hűtőbe rakjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!