Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
8 db tojás
16 dkg cukor
14 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor.
Krém:
2 dl tej
1 dl erős kávé
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
2 db tojás
16 dkg cukor
25 dkg vaj.
Díszítés:tejszínnel
Elkészítés:
Először 5 tojásból, 10 dkg cukorral, 8 dkg lisztel és a kakaóporral piskótatésztát készítünk. Két db 23 cm átmérőjű lapot sütünk. Én sütőpapírra 23 cm-es tortakarikát körbe rajzolom, és ebbe kenem szét a tésztát. Ezalatt a maradék 3 tojásból, 6 dkg cukorral és 6 dkg liszttel piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsire kenjük, és megsütjük.
A krémhez a tejet a kávéval, a pudingporral a tojásokkal és a cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kézi robotgéppel apránként a megpuhult vajat beledolgozzuk.
A világos piskótát egyenlő, kb. 4 cm széles szalagokra vágjuk, a krémmel megkenjük. Egyet csigavonalban föltekerünk, és a másodikat már köré csavarjuk. Ezt egészen addig folytatjuk, amíg egy 23 centis korongot ad ki. A egyik kerek kakaós piskótalapot megkenjük kávékrémmel, a töltött tésztakorongot ráillesztjük. A másik kakaós lapot is megkenjük vékonyan krémmel, és a krémes oldalával lefelé a torta tetejére borítjuk. Végül a egész tortát bevonjuk tejszínnel és díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!