Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,
A krémhez:
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 cs. vaníliaízű pudingpor,
3 dl tej,
2dkg zselatin
5 dkg mazsola,barack kompót
3 dl tejszín,ha meggle v hulala a zselatin el is maradhat
3 cl rum,
A díszítéshez:
3 dl tejszín,
5 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukor felével, a pudingporral és kevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a forró tejhez, sűrű krémet főzünk, belekeverjük a vaníliáscukrot, és hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Közben 1 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, felmelegítjük, kihűtjük. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, belekeverjük a zselatint, a vaníliás krémet és a rumba áztatott mazsolát. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot beletesszük a tortakarikába, megkenjük a krémmel,barackot teszünk rá, majd ismét tészta és krém következik. A harmadik piskótalap tetejét bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben dermesztjük, majd kivesszük a tortakarikából, az oldalát és a tetejét a cukrozott tejszínhabbal bevonjuk. A tetejét díszíthetjük befőttszemekkel vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!