Sütés főzés: Pápaszemes sütemény (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Pápaszemes sütemény

Hozzávalók: 60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
5 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 dl langyos tejben felfuttatott 2 dkg élesztő,
2 dl tejföl.

Töltelékhez:

5 tojásfehérje,
25 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
baracklekvár,
citrom,
vanília.

A tésztához valókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, 2 cipóba osztjuk. Kevés pihentetés után téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral.
Mindkét hosszabb oldalát szembe feltekerjük,középen helyet hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, beletesszük a diót, citromhéjat, vaníliát, és középre végig rakjuk, a két szélét megkenjük tojással és 160 fokon kb. 30-35 percig sütjük( míg aranysárga lesz)

Látta 5346 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

bartis maria üzente 12 éve

nagyon finom megsutottem en is

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

MEG SÜTÖTTEM ÉN IS EZT A SÜTIT,NAGYON FINOM

Válasz

det ted üzente 14 éve

Én is kipróbáltam már. Az egyik konyha klubban kaptam a főszakács receptjei között. Isteni, tetszetős, finom, és 2-3 napig is friss marad.

Válasz

szalontai józsefné terike üzente 14 éve

Igen Mariann, de mindennél fontosabb hogy isteni finom, és sokáig elállna már ha lenne ideje

Válasz

Hegedüs Marianna üzente 14 éve

Kedves Terike itt a bizonyíték hány féle neve lehet egy sütinek nálunk ez rádios szelet. Marianna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Terike!
Ez a finom süti,anyukámra emlékeztet.Már én is többször megsütöttem a gyerekeimnek,de valahogy azokat az ízeket,anyukám sütijének az ízét,nem tudom pótolni...

Válasz

Csókásné Irénke üzente 14 éve

Kedves Terike!
Már régóta keresem ezt a nagyon finom, és egyszerű sütit.
Én még" Huszárbajusz"-ként ismertem meg a 80-as években, és valahogy elkallódott a recept.
Pedig a gyerekek mindig a huszárbajuszt kérték.
Na most lesz meglepi. Köszönöm.
Irénke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ez nagyon finom már megsütöttem!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Terike! Nagyon szép a tészta töltelék úgy ahogy van. Cukrászdába való.
Gratulálok
Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Terike!
Nagyon szépre sikerült a pápaszem!
Ügyes vagy!
Gratulálok!
Üdv:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu