Sütés főzés: Soproni babtorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Soproni babtorta

Hozzávalók:40dkg főtt nagy szemű fehér bab,5db tojás,18 dkg porcukor,10 dkg dió,5 ek rum,1 zacskó v.cukor,baracklekvár,meggybefőtt.
Krémhez:10 dkg főtt fehér bab,10 dkg vaj,15 dkg porcukor,3 dkg rétesliszt,3dl tej,1 cs.v.cukor,2 ek.rum.
Elkészítés:A főtt babot meghámozzuk,majd áttörjük.A tojás sárgákat,a porcukrot,a v.cukrot habosra keverjük,majd hozzáadjuk az áttört kihűlt babot.A keményre felvert tojás fehérjét a darált őrölt dióval együtt a tojás sárgájához keverjük.
A torta formát vajjal kikenjük,liszttel meghintjük,beleöntjük a tésztát,és előmelegített sütőbe kb 45perc alatt készre sütjük.
A tejből,lisztből,és a v.cukorból,porcukorból sűrű pépet főzünk.
A kihűlt pépbe tesszük az áttört babot,a vajat,és a rumot,majd jól kikeverjük.
A meghűlt torta lapot kettévágjuk,majd megöntözzük rummal,bekenjük barack lekvárral.Ezt követően megkenjük fele krémmel,rátesszük a tortalapot,majd a krém másik felét a torta tetejére,és az oldalára kenjük,meggy befőttel díszítjük!!!

---Jó sütést,és szépnapokat kívánok!

soproni babtorta

Látta 632 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

burger eva üzente 10 éve

Most látom csak, hogy Szarka S az pasas.Örvendek, hogy férfi is van az oldalon.Nagyon ritkán kapcsolódnak férfiak ilyen csevegő sütés-főzés oldalra.
Remélem sok-sok finomságot fogsz még felrakni.

Válasz

Szarka Sandor üzente 10 éve

Soproni vagyok,és ettem ilyen tortát!A feleségemmel elkészítettük,és sikerült is,sőt talán ízre még finomabb volt kissé!A babot sem nehéz hántolni,hisz nagy szemű a bab és puhára van főzve!Kösz a dicséretet! Különben Sopronba a babos dolgok még mindig menők:bab sterc,babos pogácsa ami nagyon is híres hiszen egy mester szakács receptje Baján Lászlóé,a Bécsi kapu fogadó,és a Halászcsárda vezetője volt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Különleges torta. Gratulálok hozzá.A babtól a dióhoz hasonló íze lesz?

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Nagyon érdekes ez a torta, de nagyon macerás. Én nem volnék képes meghámozni azt a rengeted babot.Külön dicséretet érdemelsz ezért a Hamupipőke munkáért.Le a kalappal.
Az ize is különleges lehet.
Még sose ettem ilyen tortát, hogy a tésztába és a krémbe is bab legyen.Kitől tanultad???

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu