Sütés főzés: 2016 tavaszának legjobb sütijei

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.


A mingnonok most nagyon felkapottak a gyerekek körében, ezt tavaszias változatban el is készítheted. Ezen kívül készíthetsz Mária-szelet is, könnyedebb ízekért pedig joghurtos szeletet.

Tavaszi mignonok

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 citrom héja.

A krémhez: 3 tojássárgája, 3 dl tej, 3 ek cukor, 300 g vaj, 1 ek keményítő, 1 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília aroma), 1 dl rum, 1 citrom héja, 1 ek friss citromlé.

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is. Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni. A krémhez a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük. A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzá keverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre mert akkor megfőne a tojásunk. Ha csomómentesre kevertük visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra. Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk. Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe,  hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A mignonok bevonásához én készen vettem cukormasszát amit 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött és ezt tetszés szerint színezhetjük. Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban betudjuk szerezni. A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával és beleforgatjuk a folyékony masszánkba. Rácson hagyjuk lefolyni és tetszés szerint díszítjük.

 

Vaníliás-karamellás Mária szelet

Hozzávalók:

A tésztához: 8 db tojás, 8 ek víz, 10 ek porcukor, 25 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 2 ek kakaópor.

A karamell öntethez: 20 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dl habtejszín.

A krémhez: 3 cs vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 10 dkg cukor, 25 dkg vaj.

A tetejére: 3 dl habtejszín, 10 dkg csokoládéforgács.

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd tovább keverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és könnyedén hozzáadjuk. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta háromnegyedét beleöntjük és elsimítjuk. A maradék negyedhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A karamellöntethez a cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük habtejszínnel. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Lehűtjük, majd a kihűlt piskótára kenjük. A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd lehűtjük. Ezután összekeverjük a felhabosított vajjal. A krémet rákenjük a karamellrétegre, majd erre rétegezzük a keményre vert habtejszínt. Néhány órán át a hűtőben pihentetjük, majd megszórjuk csokiforgáccsal.

 

Joghurtos-gyümölcsös szelet

Hozzávalók: 3 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg natúr joghurt, 30 dkg finomliszt, 6 gramm sütőpor, 120 ml étolaj, 50 dkg vegyes gyümölcs.

Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd a tojássárgákkal, a joghurttal és az étolajjal elkevertem. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a masszához keverjük. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. 20x30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát beleöntjük, majd a gyümölcsökkel megszórjuk, és 50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha túl gyorsan pirul, félidőben takarjuk be alufóliával a tetejét.

Forrás:http://delina.hu

Címkék: recept süti tavasz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 8 éve

Jó kis receptek.
Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu