Sütés főzés: 5 TÉVHIT AZ ÉTELEKRŐL, AMIKNEK EDDIG BEDŐLTÉL

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

HA AZT HITTED, HOGY A BARNA TOJÁS JOBB, MINT A FEHÉR ÉS HOGY A BIO ÉLELMISZEREKBEN NINCSEN VEGYSZER – TÉVEDSZ! LERÁNTJUK A LEPLET A LEGGYAKORIBB TÉVHITEKRŐL, HOGY EGÉSZSÉGESEBB LEHESS, MINT VALAHA!

1. TÉVHIT: A BARNA TOJÁSOK JOBBAK, MINT A FEHÉR HÉJÚAK

A köztudatban valószínűleg azért terjedt el ez a tévhit, mert a barna lisztből és rizsből készült termékek egészségesebbek, mint fehér színű változatok – a tojásokkal azonban ez nincs így!

Tény, hogy a gyártók kihasználják az emberek tévedését, és a barnás héjú tojásokat drágábban árulják, mint a fehérebbeket; de az az igazság, hogy mindkét tojás ugyanolyan minőségű, a szín semmit sem változtat a beltartalmon. Csupán annyi a különbség, hogy az egyiket fehér tollú tyúk, a másikat pedig sötétebb színű tojta.

2. TÉVHIT: A GYORSÉTTERMEKBEN KAPHATÓ HAMBURGEREK A TARTÓSÍTÓSZEREK MIATT ÁLLNAK EL SOKÁIG

Mindannyian hallottuk már azt a pletykát, hogy az itthon is népszerű gyorséttermekben a hamburgerek egyszerűen nem romlanak meg – hetek, hónapok múlva sem. Ez így igaz, viszont nem a sok tartósítószer és vegyi anyag miatt – hanem azért, mert szinte semmi vizet nem tartalmaznak!

A gyorskajáldákban nagyon magas hőfokon sütik meg a húspogácsákat, ezért lényegében teljesen kiszáradnak, mire a hamburgeredbe kerülnek – plusz, a baktériummentes, ételbarát főzőhelyiség is hozzásegít ahhoz, hogy a húsban ne maradjon semmilyen szennyezett anyag vagy víz. A kiszáradt marhahúshetekig, hónapokig képes elállni 20-25 fokon – és ezt már több száz kutató és tudós is bebizonyította már.

3. TÉVHIT: A BIO ÉLELMISZEREK VEGYSZERMENTESEK

A bio életmód lelkes követői előszeretettel hangoztatják, hogy ők vegyszer-és tartósítószermentes ételeket fogyasztanak – ez viszont hazugság! A biotermelők ugyanúgy használhatnak színezőket, tartósítószereket, szintetikus anyagokat, ammóniákat, borsavat és még rengeteg más vegyszert azért, hogy szebb és tartósabb árujuk legyen.

4. TÉVHIT: A KÓLA BÁRMIT KÉPES FELOLDANI, A PÉNZÉRMÉT ÉS A FOGAKAT IS

A közösségi médiában naponta jelennek meg olyan videók, amik azt próbálják bizonygatni, hogy ha elég sokáig tartunk valamilyen kis tárgyat egy lezárt üvegű kólában, az egy idő után feloldódik. Ezt a kísérletet a Cornell University egyik tudósa, Clive McCay levágott körömdarabokkal kezdte el bizonygatni és hetekig-hónapokig áztatta különböző szénsavas italokban az apró tárgyakat, ám végül arra jutott, hogy a kóla nem képes feloldani semmit. Az ecet, a citromlé és a különböző gyümölcslevek viszont tízszer olyan gyorsan koptatták az emberi fogakat, a körömdarabokat és pénzérméket, mint a szénsavas italok. Ebből az a tanulság, hogy a kóla nincsen rosszabb hatással a fogainkra, mint bármilyen másik – egészségesnek hitt- gyümölcslé.

5. TÉVHIT: EGY KANÁL MÉZ EGÉSZSÉGESEBB, MINT EGY KANÁL CUKOR

Bizonyára már te is elgondolkodtál azon, hogy az egészséged érdekében mézet használsz a cukor helyett – ezzel viszont nem fogsz jobbat tenni a szervezetednek! A méz ugyanolyan összetevőkből áll (glukóz és fruktóz), mint a cukor; a szervezeted tehát cukorként fogja feldolgozni a legegészségesebbnek hitt mézet is. Sőt! Egy kanál mézben több kalória van, mint egy kanál cukorban – a méz tehát ugyanúgy nem ajánlott a túlsúlyosoknak, a cukorbetegeknek és az inzulinreziztenciával küszködőknek, mint a cukor! A pozitív különbség a kettő között, hogy a helyi, kis termelőktől vett biomézben több vitamin és antioxidáns van – ám ezt nem vonatkozik a szupermarketekben árusított mézek többségére.

Forrás:https://wellnesscafe.hu

Címkék: recept étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu