Sütés főzés: Bejgli tészta (Túrós és gesztenyés töltelékkel)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bejgli tészta 


3 dkg élesztő

3 dl tej

1 kg liszt

40 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 tojássárgája

csipetnyi só


Elkészítés:


Az élesztőt 1,5 dl tejbe keverjük, de felfuttatni  nem kell.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a porcukrot a tojások sárgáját meg a tejes élesztőt hozzáadjuk, majd csipetnyi sóval és a maradék , majd csipetnyi sóval és a maradék tejjel közepesen kemény tésztává gyúrjuk.

Letakarva a hűtőbe rakjuk amíg a tölteléket elkészítjük.

A tésztát 6 egyenlő, 26-27 dkg-s darabra vágjuk, amikből enyhén lisztezett deszkán 2-3 milliméter vékony téglalap alakút nyújtunk.

 

Túrótöltelék

 

2 db. rúdhoz

 

30 dkg. tehéntúró

10 dkg porcukor

  3 tojássárgája

  2 cs. vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

4 dkg. mazsola

4 dkg. búzadara

 

A túrókrémet a tésztára kenjük, a két oldalát kicsit vissza hajtjuk, majd szorosan fölcsavarjuk.

A bejglik tetejét először tojássárgájával, majd a tojásfehérjével megkenjük, és mindkét esetben megvárjuk, amíg a bevonat megszárad.

Előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal (180 fokon) 30-40 percig sütjük.

A két rúdból 24 szeletet vághatunk.

 

Gesztenye töltelék

 

2 db-s rúdhoz

 

45 dkg édes gesztenyemassza

0,5 dl rum én aromát használok mindig.

4 dkg mazsola

 

A gesztenyét áttörjük és a rummal és a mazsolával összekeverjük.

a töltése és a sütése a túrós bejgliével megegyezik.

 

A recept az 1994-s Magyar Konyha újságból való.

Azóta mindig ezt a receptet használom a maradék két rúdból 1 mákos 1 diós készül.

A fiaim jobban szeretik a túróst és a gesztenyést.

 




Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Még túros beiglit nem készítettem, de itt az idő kipróbálni! köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem tudlak megszólítani mert kereszt neved nem tudom ezért bocs!
Nem maradt ki ez nem kelt kalács recept!!
1994 óta így készítem ahogy fent le van írva a Magyar Konyha újságból.
Nekem így bevált nem változtatok rajta.
Egyébként köszönöm a tanácsot.
A fánkoknál úgy tudom hasznos mert nem szívja fel magát zsírral sütésközben.
Szép estét
Marcsi

Válasz

Prohászka Béláné üzente 14 éve

Kimaradt a tésztából a rum!!!!
Fontos, segíti a tészta kelését.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Edit szívesen sok sikert hozzá nagyon finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marianna sok sikert várom az eredményt.
Örülök hogy tetszik nekünk nagyon bejött.

Válasz

det ted üzente 14 éve

Ötletet köszönöm! Isteni! Örülök, hogy megtaláltad Marika! Az én fogam a túrósra fáj! Köszike!

Válasz

Hegedüs Marianna üzente 14 éve

Marcsi nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet nem várom meg a karácsonyt megsütöm elöbb Martianna

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Marcsi már a párom is jelezte legyen túrós bejgli is:))) Nekem is a kedvenc ünnepem a karácsony,ha csak rajtam múlna már én is díszíteném a fát és a lakást is.

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 14 éve

Marcsika!
Köszönöm az információt, én is így gondoltam, de nem árt a megerősítés.
Kellemes napot!
Mara néni

Válasz

ócsárdi lászlóné üzente 14 éve

Ez a bejgli biztosan nagyon finom, igyekszem kipróbálni:.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu