Sütés főzés: egészséges verseny

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Köszönöm Marcsi főnök asszonynak, hogy ide beengedett, nekem is a hobbym a konyha, és a főzőcskézés. Ritkaság ez a férfiak között, de egészséges.

Hát bizony jó volna egy kis versengés, mert itt Erdélyben, még az évszázados hagyományok szerint főzőcskézünk, sokak szerint nagyon pikánsan, és jól. Volt részem meg kostolni az A.O-szág főztjeit is, hisz Édes Apám Magyar állampolgár volt, és S-Tarjánba lakott. Volt sok étel ami nagyon tetszett, de volt olyan ami nem. Itt szerencsénkre nem nagyon  használjuk a gyári füszereket, hanem azt használjuk amit a természet nyújt. Ez maradjon egy nyitott téma, és sokat tanulhatunk egymástól, és más nemzetek konyhájától. Együnk egészségesen, ez legyen a jelszavunk, úgy hogy Tündérkék, kötényeket fel kőtni, és fakanalat kézbe venni.

Na legyen az első kérdés, milyen kanalakat használtok a főzésnél, fa kanalat, vagy fém kanalat, és mi a külömbség a kettő kőzőtt.

Gábor

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

korzistka gavrila üzente 9 éve

Marcsikám, te egy lángész vagy, hohy, hogy nem jutott eddig eszembe nekem, ugy fogok csinálni!!!!!
Gábor

Válasz

korzistka gavrila üzente 9 éve

Marcsikám, biztosan van ismerősőd aki Erdélybe jár, a cserép edényeket bagatel áron meg lehet kapni, sajnos az őntőtva edényt már nem gyártják, az én bográcsomos edényem is zománcozott, és igazad van neked, Édesapád a lelkéből is főz, azért olyan fincsi a főztje
Gábor

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Fénymásolni se adja kölcsön, mert akkor előnyben lennél és hátha akad aki társ lenne a fűszerek keresésében amik helyettesíthetőek.

Válasz

korzistka gavrila üzente 9 éve

Marcsikám, mivel Édes apám Magyar állampolgár volt, és Paloc, volt alkalmam, nagyon sok fincsiséget meg kostolnom, de érdekesség az volt, hogy mikor az egy szem hivatalos feleségemmel a Babyval hozzá mentünk, egész ot tartozkodásunk alatt mi kellet hogy főzzünk, annyira szerette az Erdélyi izeket
Gábor

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Azért az edények közt nem csak a cserép és az öntöttvas a vezető.
Az én édesapám olyan hallét birka és marhalábszár pörköltet főzött bográcsban és azokban is már volt zománcozott, és lábasban pacalt, töltött káposztát, hogy lakodalmakba hívták pedig nem ő volt a szakács hanem anyukám. Persze jók azok a cserépedények szépek mutatósak több tízezer forintért és frászt kapnék ha hazavinném és elejteném, jó nem ez az akadálya, de valljuk be kevesen tudjunk megvenni a fém edényben is van drága, és olcsóbb utánzat, de zsírmentesen és ízletesen lehet abban is főzni. több liter olaj árán meg térül
Az ízek úgy összeérnek, hogy ihaj csuhaj, 1 dl víz összesen zsiradék semmi hanem a fűszerek itt lépnek színre és ezt kell megosztanunk egymással.
Nem csak az edényen múlik hogyan főzünk beszélek itt finomságról, egészségről egyaránt. Egy zománcos lábas is megteszi zsiradék nélkül.

Válasz

korzistka gavrila üzente 9 éve

Teljesen igazad van Marcsikám, a táplálkozást illetően, sokszor nagyzási mániábol sok mindent bele keverünk, pedig van egy szakácskőnyve egy őreg néninek,182o-as kiadás, hiába probálom megkaparintani, nem adja, de olvasni engedi, hát bizony még én is sokszor gondolkozom, és lexikonokba keresem eggyes nővények mostani megfelelőlét, de olyan stilusba van le irva, hogy még egy totális konyha kontár is mü alkotást sikerül csinálnia
Gábor

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Gábor nem jó helyet választottál a hallé evéséhez. Ugyanis nem főzöm én se erősre mindenki annyi tüzet tesz bele amennyit másnap is elbír. A szakács vagy sok páleszt fogyasztott vagy kontár volt, még egy nem friss halat tálalt fel és annak az ízét akarta elnyomni.
Nem vettem sértésnek de azért jobban nézd meg a recepteket egyre többen főzünk zsír nélkül és olajból is csak annyit használunk amennyi éppen kell.
Ami recepteket oldalt felteszek azok nem a saját fejemből pattannak ki. Azért jó ha valaki veszi a fáradtságot és megosztja velünk receptjét mert mindig tanulunk.
A padlizsán receptet pedig köszönöm de ha mellékhatása van akkor mennek vissza a Grippenek mert azok közé tartozunk akik nem fogyasztunk semmiféle alkoholt.
Most gépeltem le egy előadás anyagát és Magyarország előtt van még egy jó pár állam aki nem jól táplálkozik. Javuló tendenciát mutatunk.
A stressz az amiben az elsők között vagyunk sajnos.

Válasz

korzistka gavrila üzente 9 éve

Édes Terikém, felkérlek, és nyugottan tegezzél, mert csak most bujtam át a tinézser koron, még csak 65 multam, ha valami Erdélyi étket akarsz megcsinálni, szivesen állok rendelkezésetekre
Gábor/de nem arkangyal/

Válasz

Kedves Gábor, most olvasgattam itt, és nagyon örülök hogy ijen sok tapasztalatot szerezhetek. A lányom 5 éve van eggyütt egy erdélyi fiatalemberrel. Remekül főzi az erdélyi ételeket, és már én is sokat tanúltam tőle. Valóban csodálatos használni a természetes fűszereket. Szeretnék öntől is sokat tanúlni, Tisztelettel Terike.:

Válasz

korzistka gavrila üzente 9 éve

Marcsikám, vegyél két padlizsánt, nyersen hámozd meg, vágjad 5-mm szeletekre, sozzad jól meg,és tegyed egy tánnyérba csorogjón ki a leve, addig fokhagyma cikkekbol ,és a tőrő segitségével, viz és olaj hozzá adásával pillanatok alatt el készited a fokhagyma szoszt.Veszed a sütőt olajat őntesz belé, és mikor fórro ki sütőd a padlizsán szeleteket szép pirosra, majd hadd hülni, addig veszel személyenként két-két szelet friss kenyeret, akkora is lehet mint egy Stahanovista lapát, meg kened vajjal, reá helyezed a sült padlizsán szeleteket, reá vágsz vékonyra vágott paprika szeleteket, kevés csipős paprikát is, meg kened a fokhagyma szosszal, majd reá vékonyra vágott sajtot, kissé meg sózod, és őssze teszed, kész a Gábor fajta fincsi szendvics.á lá natur:.
A kedves férjed uradnak előtte ki mérsz egy stamperli finom szilvoriumot, majd tálcán szervirozod a szendvicset, a bajok elkerülése végett legyen kéznél utánna hideg sőr, garantáltan, egy ilyen szendvics elfogyasztása után ,legalább 12.oráig nem fognak morogni a pociba a Miggek, vagy Grippenek
Gábor

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu