Sütés főzés: Egy séf elárulta a boldogság receptjét

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Marvin Gauci máltai éttermei után úgy döntött, a magyar fővárosban is szeretné vendégül látni a fine dining szerelmeseit. A séf többek közt arról is mesélt, milyen fényes jövő áll Budapest előtt, és mit tanácsol a magyaroknak, ha evésről van szó.  

 

A honlapja alapján nem csak Budapesten található étterme, van egy Caviar&Bull Máltán is. Miben más a hely a két országban?

A máltai éttermem nyílt meg először, jellemzően ott is és Magyarországon is helyiek és turisták egyaránt látogatják a Caviar&Bull-t. Budapesten is igyekszünk, hogy a helyiek egy szilárd bázist alkossanak a turisták mellett. Úgy vélem, hogy a város gasztronómiai átalakulása folyamatban van, és arra számítok, hogy Budapest egy igazi gourmet várossá válik majd.

Hogyan állítja össze a menüt itt Budapesten? Vannak máltai és magyar különlegességek egyaránt?

Az itteni menü sokban hasonlít a máltaihoz. Budapesten nem máltai, hanem mediterrán a konyhánk, ez teret ad számunkra az ízek és hozzávalók szabadabb variálására. Természetesen az olyan tradicionális magyar fogások is megtalálhatóak az étlapunkon, mint a libamáj, a paprikás ételek és a mangalica. Ezek remekül passzolnak a mediterrán ízekhez.

Miben más a fine dining helyzete Magyarországon és Máltán?

Budapesten óvatosabbnak kell lennünk. Máltán nagyjából mindent elfogadnak a vendégek, de Budapesten úgy érzem, kicsit merev az étkezési kultúra. A mediterrán kultúrára jellemző, hogy szeretjük másokkal megosztani az étkezés élményét és aktívan eltölteni az evéssel töltött időt. Magyarországon viszont úgy látom, hogy ezt a fajta időtöltést még meg kell szoknia az embereknek.

A budapesti étteremben észrevett érdemi különbséget a helyiek és a turisták között?

Persze, a helyiek magyarul beszélnek. A viccet félretéve a hozzánk ellátogató magyar vendégek könnyen lehetnének más nemzetiségűek is, hiszen úgy látjuk, az éttermünk helybeli látogatói szeretnek jókat enni nálunk, csak úgy, mint más európai városokban.

A máltai étterem megnyitása után miért egy magyarországi étterem megnyitása mellett döntött?

Korábban már említettem, hogy figyeltem Budapest gasztronómiai átalakulását. Úgy érzem, hatalmas potenciál rejlik a városban, szó szerint minden héten észreveszek valamilyen fejlődést. Hiszik vagy sem, Budapesten könnyebb egy jó helyet találni, mint Máltán.

Ön szerint nehéz meggyőzni a magyarokat arról, hogy egy Caviar&Bull-hoz hasonló étterembe látogassanak el?

Igen, azt hiszem, a magyarok nagy része túl anyagias, amíg a mediterrán kultúrára jellemző az éttermek gyakoribb látogatása. Pedig véleményem szerint a boldogság egyik receptje az, hogy több időt és pénzt költsünk különböző élményekre.

Mit gondol a fine dining fejlődéséről a régióban?

Úgy látom, hogy a fine dining rendkívül fejlett Budapesten. Vannak versenytársaink, nekem is megvannak a kedvenc helyeim a városban. Rengeteg különböző konyha közül választhatunk, és megtalálhatjuk a számunkra ideális helyet a mi pénztárcánkra szabva.

Hogyan győzné meg a magyarokat, hogy többet törődjenek azzal, mit esznek?

Kísérletezzenek. Válasszanak ki minden hónapban egy éttermet, ahová ellátogatnak. Biztosan örömet okoz majd nekik, én hiszek abban, hogy a legrövidebb út egy ember szívéhez a hasán át vezet. Mindenkinek ajánlom, hogy mozduljon ki gyakrabban, és fedezze fel, mit tartogat számára a város. Meg fog lepődni! Egy idő után pedig már semmiféle meggyőzésre nem lesz szükség, a különböző helyek és az általuk kínált ételek önmagukért beszélnek majd.

Forrás.http://24.hu

Címkék: boldogság recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu