Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Marvin Gauci máltai éttermei után úgy döntött, a magyar fővárosban is szeretné vendégül látni a fine dining szerelmeseit. A séf többek közt arról is mesélt, milyen fényes jövő áll Budapest előtt, és mit tanácsol a magyaroknak, ha evésről van szó.
A honlapja alapján nem csak Budapesten található étterme, van egy Caviar&Bull Máltán is. Miben más a hely a két országban?
A máltai éttermem nyílt meg először, jellemzően ott is és Magyarországon is helyiek és turisták egyaránt látogatják a Caviar&Bull-t. Budapesten is igyekszünk, hogy a helyiek egy szilárd bázist alkossanak a turisták mellett. Úgy vélem, hogy a város gasztronómiai átalakulása folyamatban van, és arra számítok, hogy Budapest egy igazi gourmet várossá válik majd.
Hogyan állítja össze a menüt itt Budapesten? Vannak máltai és magyar különlegességek egyaránt?
Az itteni menü sokban hasonlít a máltaihoz. Budapesten nem máltai, hanem mediterrán a konyhánk, ez teret ad számunkra az ízek és hozzávalók szabadabb variálására. Természetesen az olyan tradicionális magyar fogások is megtalálhatóak az étlapunkon, mint a libamáj, a paprikás ételek és a mangalica. Ezek remekül passzolnak a mediterrán ízekhez.
Miben más a fine dining helyzete Magyarországon és Máltán?
Budapesten óvatosabbnak kell lennünk. Máltán nagyjából mindent elfogadnak a vendégek, de Budapesten úgy érzem, kicsit merev az étkezési kultúra. A mediterrán kultúrára jellemző, hogy szeretjük másokkal megosztani az étkezés élményét és aktívan eltölteni az evéssel töltött időt. Magyarországon viszont úgy látom, hogy ezt a fajta időtöltést még meg kell szoknia az embereknek.
A budapesti étteremben észrevett érdemi különbséget a helyiek és a turisták között?
Persze, a helyiek magyarul beszélnek. A viccet félretéve a hozzánk ellátogató magyar vendégek könnyen lehetnének más nemzetiségűek is, hiszen úgy látjuk, az éttermünk helybeli látogatói szeretnek jókat enni nálunk, csak úgy, mint más európai városokban.
A máltai étterem megnyitása után miért egy magyarországi étterem megnyitása mellett döntött?
Korábban már említettem, hogy figyeltem Budapest gasztronómiai átalakulását. Úgy érzem, hatalmas potenciál rejlik a városban, szó szerint minden héten észreveszek valamilyen fejlődést. Hiszik vagy sem, Budapesten könnyebb egy jó helyet találni, mint Máltán.
Ön szerint nehéz meggyőzni a magyarokat arról, hogy egy Caviar&Bull-hoz hasonló étterembe látogassanak el?
Igen, azt hiszem, a magyarok nagy része túl anyagias, amíg a mediterrán kultúrára jellemző az éttermek gyakoribb látogatása. Pedig véleményem szerint a boldogság egyik receptje az, hogy több időt és pénzt költsünk különböző élményekre.
Mit gondol a fine dining fejlődéséről a régióban?
Úgy látom, hogy a fine dining rendkívül fejlett Budapesten. Vannak versenytársaink, nekem is megvannak a kedvenc helyeim a városban. Rengeteg különböző konyha közül választhatunk, és megtalálhatjuk a számunkra ideális helyet a mi pénztárcánkra szabva.
Hogyan győzné meg a magyarokat, hogy többet törődjenek azzal, mit esznek?
Kísérletezzenek. Válasszanak ki minden hónapban egy éttermet, ahová ellátogatnak. Biztosan örömet okoz majd nekik, én hiszek abban, hogy a legrövidebb út egy ember szívéhez a hasán át vezet. Mindenkinek ajánlom, hogy mozduljon ki gyakrabban, és fedezze fel, mit tartogat számára a város. Meg fog lepődni! Egy idő után pedig már semmiféle meggyőzésre nem lesz szükség, a különböző helyek és az általuk kínált ételek önmagukért beszélnek majd.
Forrás.http://24.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel