Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Epres trifle: Hozzávalók: Elkészítés: Mossuk meg az epret, 3 szemet tegyünk félre díszítésnek, a maradékot kockázzuk fel, majd szórjuk meg és forgassuk össze 3 evőkanál porcukorral. Vegyünk elő hat poharat. A poharak aljára tegyünk fél-fél szelet felkockázott piskótatekercset, locsoljuk meg egy-egy evőkanál likőrrel. Osszuk el rajta a vaníliapudingot, dobáljuk rá a porcukorral megszórt epret, majd kanalazzuk a tetejére a felvert tejszínhabot. Díszítsük az eperrel. Gyümölcsös pohárkrém:
Hozzávalók: Elkészítés: Először a krémet készítjük el, mivel ezt felhasználás előtt le kell hűteni. Ehhez először szétválasztjuk a tojásokat. A hideg tej kisebbik részével csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.Eközben a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hagyjuk kicsit visszahűlni. (Erre azért van szükség, mert ha nagyon forró a tej, a tojás kicsapódhat). Ebbe a kissé visszahűlt édes tejbe keverjük a hidegen kikevert tojásos pudingot, majd óvatosan melegítve, folyamatosan kevergetve felforraljuk, amíg besűrűsödik. Ismét hagyjuk kicsit hűlni, de közben időnként átkeverjük. Ha már nem forró, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sárgakrém helyett az egyszerűség kedvéért használhatunk vaníliapudingot is, de ezt célszerűbb kicsit hígabbra főzni, vagy tejszínnel fellazítani. Ha a krém elkészült, a babapiskótát megkenjük a málnalekvárral, majd feldaraboljuk, és szétosztjuk a poharak aljába. Ha nem gyerekeknek készítjük, a piskótát meglocsolhatjuk a gyümölcshöz illő likőrrel vagy pálinkával, esetleg sherryvel. Forrás:mindmegette
3 szelet eperlekváros piskótatekercs
5 dl vaníliapuding
6 evőkanál eper vagy málnalikőr, esetleg cassis (francia feketeribizli likőr)
40 dkg eper
3 dl tejszínhab.
4 pohárhoz:
10 dkg babapiskóta
10 dkg málna
málnalekvár
ízlés szerint málnalikőr vagy sherry.
A sárgakrémhez:
2 tojás
fél csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
7 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor.
A piskótára szétosztjuk a málnát, majd rákanalazzuk a kihűlt sárgakrémet. Jól lehűtve, tejszínhabbal tálalhatjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Erdei gyümölcsös-vaníliás túróhab
Hatlapos márványos szelet
Hatlapos karamellás
tízperces sütemény