Sütés főzés: tízperces sütemény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

tízperces sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

 

Hozzávalók: egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez.

20 dkg vaj (margarin),

4 tojás,

40 dkg porcukor,

csipet só,

1 kávéskanál őrölt fahéj,

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár,

1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss esetleg fagyasztott,

8 evőkanál meggy lé,

50 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

késhegynyi szódabikarbóna.

A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.



Elkészítés:

A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.

Címkék: gyümölcsös édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Kedves Beáta a cukor mennyiségén lehet csökkenteni,én sem tenném bele csak kb 15-20 dkg-ot. De ez ízlés kérdése.A hölgy aki készítette biztosan robotgéppel készítette és robotgéppel tényleg gyorsabban készen van.A lekvárt sem egyformán édesítik az emberek,ez is egyénfüggő,én sem teszek bele sok cukrot.

Válasz

Tóthné Beáta üzente 12 éve

"A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük. " Ez elég időigényes! Akkor mi ebben a "tízperces"?
40 dk porcukor 50 dk liszthez, iszonyatosan sok szerintem+ még lekvár is?!

Válasz

PETRA Lászlóné Marika üzente 12 éve

Hétvégén megsütöm. Nagyon finom lehet. Üdvözlet és köszönet a receptért: Marika

Válasz

SERES ANIKÓ üzente 12 éve

Hétvégén megsütöm,friss meggyel.Biztos fincsi lesz:))

Válasz

Balogh Erika üzente 12 éve

kipróbálom, a család nem kis örömére!!!!!!

Válasz

Deák Réka üzente 12 éve

teljesen jó recept és nem túl munkaigényes szerintem bármilyen idénygyümölccsel is jó talán az epret, málnát kivéve

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Ez egy jó receprt egy hamari tésztának.
Köszönöm ,hogy elírtad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Persze. Most nem kell befőttből készíteni, és bármilyen gyümölcs jó hozzá.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Valóban könnyen összeállítható a recept tésztája,gondolom bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető.nagyon köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu