Sütés főzés: tízperces sütemény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

tízperces sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

 

Hozzávalók: egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez.

20 dkg vaj (margarin),

4 tojás,

40 dkg porcukor,

csipet só,

1 kávéskanál őrölt fahéj,

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár,

1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss esetleg fagyasztott,

8 evőkanál meggy lé,

50 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

késhegynyi szódabikarbóna.

A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.



Elkészítés:

A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.

Címkék: gyümölcsös édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Kedves Beáta a cukor mennyiségén lehet csökkenteni,én sem tenném bele csak kb 15-20 dkg-ot. De ez ízlés kérdése.A hölgy aki készítette biztosan robotgéppel készítette és robotgéppel tényleg gyorsabban készen van.A lekvárt sem egyformán édesítik az emberek,ez is egyénfüggő,én sem teszek bele sok cukrot.

Válasz

Tóthné Beáta üzente 6 éve

"A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük. " Ez elég időigényes! Akkor mi ebben a "tízperces"?
40 dk porcukor 50 dk liszthez, iszonyatosan sok szerintem+ még lekvár is?!

Válasz

PETRA Lászlóné Marika üzente 6 éve

Hétvégén megsütöm. Nagyon finom lehet. Üdvözlet és köszönet a receptért: Marika

Válasz

SERES ANIKÓ üzente 6 éve

Hétvégén megsütöm,friss meggyel.Biztos fincsi lesz:))

Válasz

Balogh Erika üzente 6 éve

kipróbálom, a család nem kis örömére!!!!!!

Válasz

Deák Réka üzente 6 éve

teljesen jó recept és nem túl munkaigényes szerintem bármilyen idénygyümölccsel is jó talán az epret, málnát kivéve

Válasz

burger eva üzente 6 éve

Ez egy jó receprt egy hamari tésztának.
Köszönöm ,hogy elírtad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Persze. Most nem kell befőttből készíteni, és bármilyen gyümölcs jó hozzá.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 6 éve

Valóban könnyen összeállítható a recept tésztája,gondolom bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető.nagyon köszönöm.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu