Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nincs is jobb ilyenkor, mint egy hűsítő fagyi. És mi kell egy jó fagyihoz? Hát egy illatos, ropogós tölcsér. És ez otthon, saját kezűleg is elkészíthető.
Hozzávalók:
25 g rétesliszt
25 g finomliszt
25 g vaj
25 g porcukor
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
Az ostyasütővasat a gázon felmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd mehet hozzá a tojásfehérje, végül a lágy vaj.
A
forró ostyasütőre teszünk kb. 1 teáskanál masszát, összecsukom, nagyon
kicsit meg is nyomjuk, hogy ne legyen túl vastag. Összesen kb. egy
percig kell sütni. Rögtön felnyitás után kell tekerni, még forrón, mert
ha kihűl, bekeményedik.
Pirosló, zsibbadt ujjakkal álltam hozzá. Ennél már sikeres volt a tekerés, amihez, okulva a korábbi tapasztalatokból, két nagy szalvétát használtam az égés elleni védelemhez.
Öröm, boldogság, elkészült a házi tölcsér, a gyerekek is hazaértek, és nagyon boldogak voltak a finom édes tölcsér és a fagyi láttán.
„Máskor is ilyen tölcsért együnk!”, jelentette ki Máté, és jóízűen befalatozta az ostyákat. És ekkor én is rögtön elfelejtettem az égési sérüléseket, hiszen a gyerekmosoly minden fájdalomért kárpótol.
+1 Tipp: ha nem akarjuk, hogy a fagyi a tölcsér alján kifolyjon, tekerjük be az alját alufóliával, majd olvasztott csokit csepegtessünk a tölcsérbe. Kihűlés után mehet bele a fagyi.
+1 Tipp: Ja, azt majdnem elfelejtettem, mire tekertem fel az ostyát: alufóliából gyúrtam, formáztam egy fagyitölcsért. Állítólag fakanállal is lehet, de nekem még ez is majdnem feladta a leckét.
Forrás:http://anapfenyillata.cafeblog.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel