Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab),
2 csomag gesztenyemassza,
10-15 dkg margarin,
porcukor és rum ízlés szerint,
1 dl tejszín,
tea,
étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a margarinnal és
ízlés szerint porcukorral és rummal elkeverjük, a végén a tejszínt is
hozzáadjuk, de csak akkor, ha a massza túl kemény.
A babapiskótákat
rumos teába bemártjuk és lerakjuk egy sorban egy közepes méretű jénai
edény aljára.
A tál oldalát is kibéleljük a piskótákkal úgy, hogy állítva egymás mellé körberakjuk.
Nem baj, ha a piskóta magasabb az edény falánál, mert a végén majd visszahajtogatjuk. A gesztenyemassza felét rákenjük a lerakott babapiskótára, majd következik egy újabb sor teába áztatott piskóta. Ezután rákenjük a massza másik felét is, végezetül lezárjuk egy sor babapiskótával.
Ha nincs tele a tál, a
tetején túllógó babapiskótákat visszahajtogatjuk.
24 órára hűtőbe
tesszük.
Másnap egy lapos tányérra vagy tálcára kifordítjuk, és csokoládébevonóval leöntjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!