Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

A karácsonyi időszak elmaradhatatlan része a sütés-főzés, a rengeteg finom sütemény és a hatalmas lakomák…

Bár valószínűleg az idén kevesebbet fogunk találkozni, ezek a szokások mégis megmaradnak. Testi és lelki egészségünk érdekében azonban célszerű a maratoni evés, nassolás helyett pár apró szabályt beiktatni, hogy kiegyensúlyozottan kezdődhessen az új év. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogy az ünnepi időszakban is tudatosan táplálkozzunk.

Tovább 

network.hu

 A magyar háztartások több mint fele jóval fontosabbnak tartja a környezetet kímélő megoldások alkalmazását az energiafelhasználásban, a vízfogyasztásban és a hulladék kezelésében, mint hat évvel ezelőtt. Az IKEA legfrissebb felmérésében a megkérdezettek 94%-a nyilatkozta úgy, hogy kiemelten vagy fokozottan érdeklődik a megtakarítást eredményező lehetőségek iránt, és mindössze 6%-a válaszolta azt, hogy ezek a szempontok nem igazán lényegesek. Elméletben tehát egyre jobban tisztában vagyunk a környezettudatosság jelentőségével, a háztartási eszközeink kiválasztásában és a szokásainkban azonban nem mindig tartjuk szem előtt ezeket az értékeket.

Tovább 

 

network.hu

 Az Európai Bizottság első alkalommal részesített oltalomban egy magyar édesvízi halat, méghozzá a Szilvásváradi pisztrángot - adja hírül az Agrárminisztérium.

 

A Szilvásváradi pisztránggal együtt 61-re emelkedett azoknak a magyar agrártermékeknek a száma – beleértve a mezőgazdasági termékeket, élelmiszereket, borokat és szeszes italokat – amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unióban oltalmat élvez.

 

A Szilvásváradi pisztráng elnevezés az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként 2018-ban átmeneti nemzeti oltalmat kapott.

Tovább 

network.hu

 Biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki rendszeresen beleesik abba a csapdába, hogy hiába tudja, hogy mire van szüksége, a rendszeres napi vagy heti bevásárlás során bizony nem csak fontos dolgokat pakolja a kosarába, hanem megvesz valószínűleg teljesen felesleges dolgokat is. Ez nem csak az élelmiszer pazarlás miatt aggályos, de a pénztárcának sem tesz jót. 

A felesleges vásárlás és az ezzel együtt járó túlköltekezés nem feltétlen a vásárló hibája. A szupermarketeknek marketingesek és pszichológusok által nagyon is átgondolt stratégiája van arra, hogy minél több - a legtöbbször teljesen felesleges - árut adjon el.

Tovább 

network.hu

A modern konyha sok nő (és egyre több férfi) álma. De mitől is lesz pontosan modern egy konyha? Hogyan tehetjük könnyebbé a sütést-főzést? Hogyan tehetjük praktikussá főzőhelységünket? Összeszedtünk hozzá a legfontosabb lépéseket.

Nem a méret a lényeg

Sőt! A konyhánál egyenesen kijelenthetjük, hogy a kevesebb több. Sok időt spórolhatunk azzal, ha nem tervezzük túl tágasra a konyhánkat. A leginkább praktikus megoldás, ha a mosogató, a tűzhely, és a munkalap viszonylag közel vannak egymáshoz.

Tovább 

 

network.hu

 

 Köztudott, hogy a szódabikarbóna sokoldalúan használható a sütés-főzésen kívül takarításhoz, folttisztításhoz, sőt fogfehérítéshez is. Azonban ezen kívül még számos további szuperképessége van.

 

Úszás után

Ha a strandon, uszodában klóros víz érte a hajadat, annak káros htásait szódbikarbóna segítségével semlegesítheted.

  • Egy szórófejes flakonban keverj össze egy bögre vizet egy evőkanál szódabikarbónával, majd spircceld a hajadra.

Tovább 

network.hu

 Jól esik a strandon a jégbe hűtött görögdinnye és a hűsítő sör. Akkor sem kell ezeket nélkülöznünk, ha éppen nincs otthon jégakkunk.

 

Ha nyáron a becsomagolt ételt hidegen szeretnéd tartani, a legkézenfekvőbb a hűtőtáska és a jégakku használata. De ha ez utóbbi épp nem áll rendelkezésre, akkor sem kell kétségbe esni: készíthetsz saját „homemade” jégakkut mosogatószivacsból!
Áztass be néhány szivacsot vízbe, csomagold őket egyenként légmentesen záró tasakokba, és fagyaszd le.

Tovább 

 

network.hu

Gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel várja #HÁZIMENZA elnevezésű Facebook-csoportjába a Nosalty azokat az olvasókat is, akik a kialakult helyzet miatt ragadnak először fakanalat. Természetesen a konyhában otthonosan mozgó tagokról sem feledkeznek meg, az üzenőfalra pedig bárki feltöltheti, hogy mivel lepte meg a home office-ban dolgozó és az online oktatásban résztvevő fiatalabb családtagjait – vagy éppen saját magát.

Tovább 

network.hu

 Ki ne szeretné a fokhagymát? Hiszen szinte minden étel ízét feldobja, a probléma csak az, hogy olyan macerás meghámozni. Szerencsére van egy tippünk, ami megkönnyíti majd a dolgodat.

 

 

Tedd az összes fokhagymát, amire szükséged van egy lezárható dobozba, és rázd össze jó alaposan. Amikor kinyitod a dobozt, látni fogod, hogy a kis gerezdekről levált a héjuk, és már csak külön kell őket válogatnod, aztán mehet is az ételbe.

Forrás:https://izeselet.hu/

Tovább 

network.hu

 Ki hitte volna, hogy egy óra alatt is simán megérik a banán!

 

Sok süteményhez van szükség nagyon érett banánra, de van olyan is aki, alapvetően így szereti enni, hiszen éretten puhább és édesebb. Ha nem akarsz napokig várni arra, hogy megbarnuljon a banán, csak tedd be egy órára a 150 °C-os sütőbe (csak akkor, ha már sárga, éretlen, zöld banánoknál ez ugyanis nem működik). Ezalatt a héja fenyegetően sötétté válik majd, de ha meghámozod, látni fogod, hogy belül tökéletesen érett, és szép egyenletes a színe.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu