Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg félzsíros tehéntúró,
25 dkg tejszín krémsajt,
25 dkg sárgabarack (lehet kevésbé érett is),
15 dkg sárgabaracklekvár,
4 egész tojás,
4 evőkanál búzadara,
1 tasak vaníliás pudingpor,
8-10 dkg porcukor,
csipetnyi só,
fél citrom leve és reszelt héja,
fél csomag sütőpor,
10 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg mazsola,
a forma kenéséhez 2 dkg vaj.
Elkészítés:
Egy kerek tortaformát a vajjal kikenek, és egy evőkanál búzadarával meghintek. Az összes hozzávalót mély tálban összekeverem. A megmosott, kimagozott, apróra vágott sárgabarackot és a sárgabaracklekvárt is hozzáadom, a megmosott, leszárazott mazsolával és villával szétnyomott tehéntúróval együtt.
Habos, könnyű tömegnek kell lennie, amit beleöntök a kikent tortaformába.
Előmelegített, közepes hőfokú sütőben mérsékelt lángon megsütöm. Ha a teteje idő előtt barnulna, akkor ráborítok egy papírlapot. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e már.
Tálra borítva kínálom. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Illik hozzá a rummal ízesített sárgabaracklekvár, de a nélkül is nagyon finom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sütés nélküli sárgabarackos szelet