Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg túró,
- 1 tojás,
- 5 dkg búzadara,
- 15 dkg darált dió
- 2 kávéskanál olaj,
- 1 csipet só
Az öntethez:
- 30 dkg piros szemes, apró gyümölcs (lehet mélyhűtött),
- 5 dkg cukor,
- 1 dl vörösbor,
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
A túrót villával jól áttörjük, majd fakanállal hozzákeverjük az egész tojást, a búzadarát, a sót. 30-40 percre hűtőbe tesszük. Ha a gyümölcs mélyhűtött, hagyjuk kissé felengedni.
Az öntethez a bort a cukorral, a narancshéjjal és a gyümölcs negyedrészével felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük, félretesszük. Ha már nem túl forró, összeturmixoljuk és leszűrjük.
A kapott gyümölcsalapot visszatesszük a tűzre, amikor forr, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. Amint egyet rottyant, levesszük a tűzről.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és állandóan kevergetve éppen csak megpirítjuk benne a diót.
A gombócoknak kevés sóval vizet forralunk, 16 gombócot formázunk, és 10 percen át főzzük. Amint a gombócok megfőttek, kivesszük a vízből, és a pirított, tört dióban megforgatjuk. Tányérra tesszük, és a meleg vagy langyos gyümölcsöntettel kínáljuk. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Forráshttp://www.anna.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel