Sütés főzés: Gyümölcstorta, kicsit másképp

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók: 
(1 gyümölcstortához)

7,5 dkg cukor
1 kk vanília kivonat
1 cs vaníliás pudingpor 
(vagy 4 dkg keményítő) 
3 ek (kókusz)olaj
2 ek almaecet
1 kk rumaroma
17,5 dkg finomliszt
fél ek búzasikér 
(nálam ez most kimaradt)
fél cs sütőpor 
1 késhegynyi só 
1 kh szódabikarbóna
kb. 150 ml víz

krém; 
3 dl kókusztej 
2 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor
4 ek cukor


tetejére;

gyümölcs ízlés szerint és növényi zselatin 
(most pl eper és banán)

Elkeverjük a cukrot a pudingporral és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az ecetet és jó alaposan kikeverjük. (Legjobb robotgéppel.)
Közben hozzáadjuk az aromákat is.
A lisztet átszitáljuk, beleforgatjuk a sütőport, szódabikarbónát és sót és ezt a keveréket adagolva, kanalanként adjuk az olajos elegyhez a vízzel együtt, folyamatos keverés közben.
(Tehát egy kanál liszt, egy kanál víz. Türelmetlenebbek is osszák legalább három részre, vagy ha van tálas robotgépük akkor mehet bele egyszerre minden, míg a gép folyamatosan dolgozik. Én erről még csak álmodozhatok… :D)
A tésztát egy (kókusz)zsírozott, lisztezett gyümölcstorta formába simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180°-ra és betoljuk a tepsit, majd azonnal levesszük a hőfokot 150°-ra. Az én sütőmnek kb. 40-45 perc kellett, hogy a tészta átmenjen a tűpróbán.
10 perc pihenő után, rácsra kifordítva hagytam teljesen kihülni.

Közben megfőztem a pudingot, tej helyett a kókusztej és víz keverékében.
Megtisztítottam és daraboltam a gyümölcsöket.
Elkészítettem a zselatint.

A langyos pudingot eloszlattam a gyümölcstorta forma alján, elrendeztem rajta a gyümölcsöket és egy ecsettel rákentem a zselatint. Hűtőben dermesztettem 3 órát.
Tálalás előtt egy órával érdemes kivenni a hűsről, hogy a tészta kissé visszapuhuljon.

Elkészítési idő: kb. 60 perc + sütés és pihentetés

 

Forrás:http://mrsliptonkonyhaja.cafeblog.hu

 

Címkék: gyümölcstorta recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu