Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt.
Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban. Amire még szükségünk lesz, az néhány salátalevél, mozarella sajt, krémsajt, vagy tejföllel kikevert fetasajt, szárított paradicsom, húsevőknek vékonyra szeletelt sonka. Igazából bátran játszhatsz a kedvenc alapanyagaiddal!
A krémsajtot vagy egy kevés tejföllel kikevert fetát először egy késsel vékonyan kenj el a tortillalapon. Erre jöhet rá a saláta, két-három nagyobb levél elég is hozzá, vagy amennyi szépen beteríti a lapot. Ez persze attól is függ, hogy a kisebb, vagy a nagyobb méretű tortillát vásároltad-e. Arra figyelj még, hogy a saláta vastagabb részét vágd ki, mert az nehezíti majd a feltekerést. A salátára rétegezd a sonkát, arra a mozarellát, ezeket mind úgy, hogy az egész lapot beterítsék. A szárított paradicsomot viszont egy sorban rakd le a lap közepén, abból ennyi elég a tekercsekbe.
Azért arra figyelj, hogy sokkal több alapanyagot ne tegyél bele, mert nehéz lesz szorosan feltekerni a tortillákat. Ezt egyébként úgy a legjobb csinálni, ha ketten vagytok a konyhában, mert ha sikerült szorosan feltekerni, akkor jöhetnek a nagyjából 5 cm-es tekercsek. Ha viszont levágsz egy darabot, akkor azt máris meg kell tűzni fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. Ehhez a művelethez jön jól egy második személy. Így te vágod, ő pedig tűzi a mutatós tekercseket, amiben szépen látszik majd az alapanyagok rétegződése.
Forrás:http://www.life.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel