Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.
Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással. Belereszelem a lisztet és szódabikarbónát. Keverem ameddig tudom, majd kézzel átgyúrom, de nagyon lágy a tészta, nem kell sokáig dögönyözni.
Nagyjából 5 centi átmérőjű hengert formázok a tésztából (alaposan lisztezni kell, mert lágy ) és kb. fél centis szeleteket vágok a tésztakígyóból. Minden korongot kicsit meg is nyomkodok, hogy vékonyabb legyen.
A tepsiben legalább 5 centit hagyok a korongok között – sütés közben szépen terülnek -, és 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle kicsit megpirul. Fémdobozban több napig is eltartható, ha el nem fogy. Könnyű rájárni…
Forrás:http://www.moksha.hu/konyha/hazi-vanilias-keksz-ezerszer-jobb-mint-a-bolti-vajas-keksz/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel