Sütés főzés: Így készül a házi szaloncukor

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A szaloncukroknak ma már rengeteg féle ízesítése kapható: a hagyományos zselés tölteléktől egészen a különleges marcipánosig, szinte bármilyet találhatunk. Ha házi szaloncukrokat készítünk, választhatjuk az aszalt gyümölcsös, csokis, kókuszos változatokat is. Ezeket a legegyszerűbb elkészíteni, de arra figyeljünk, hogy tartósítószer hiányában a gyümölcsös változatok 1 hétnél tovább nem tarthatóak el.

 

Aszalt barackos szaloncukor

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 50 dkg darált bio aszalt sárgabarack
  • 5 evőkanál natúr almalé
  • 1 evőkanál méz
  • kókuszreszelék vagy darált mandula

Az aszalt barackhoz hozzáadjuk az almalevet, a mézet és annyi kókuszreszeléket és/vagy darált mandulát, hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából hosszúkás cipócska formákat gyúrunk, a szaloncukorhoz hasonlatos méretben és formában. Színes papírba csomagolva a fára is felaggathatjuk, de mignon papírban is kínálhatjuk ajándékbontogatás közben.

 

Kakaós szaloncukor

Hozzávalók kb. 35 - 40 darabhoz:

  • 1,5 dl víz
  • 6-7 evőkanál nyers nádcukor
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg kókuszzsír

A víz felét a cukorral felforraljuk, másik felében eldolgozzuk a lisztet és a kakaót, majd a tűzről lehúzott, forró cukorszirupban keverjük. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és néhány perc alatt folyamatosan kevergetve készre forraljuk. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a kókuszzsírt és habverőgéppel egyneműre keverjük.

 

Ezután tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd kiskanállal szaggassunk darabokat belőle és formázzuk szaloncukrokká. További ízvariációként tehetünk bele egy kevés mazsolát és rumot is, ezt keverjük a kókuszzsírral hozzá. Végül apróra vágott dióba, mandulába forgatva akár külön kínálhatjuk is.

 

Mire lesz szükségünk?

Mielőtt nekikezdenénk az ehető karácsonyi díszek elkészítésének, döntsük el, idén milyen színben szeretnénk a fenyőfát feldíszíteni. Ugyanis ehhez illő csomagolópapírokat kell vásárolni a szaloncukrokhoz is.

A legjobb csomagolópapírok a színes celofánok, de használhatunk fehér zsírpapírt is, aminek a végét apró és vékony csíkokban bevágva, majd színes papírt tekerve köré, klasszikus csomagolást adhatunk nekik. A mézeskalács sütéséhez pedig mindenképpen szerezzünk be szaggatóformákat. Szívecske, fenyőfa, virág, rénszarvas, ami csak elképzelhető, mindenféle forma kapható.

 

Forrás:http://www.hazipatika.com

Címkék: recept szaloncukor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu