Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szaloncukroknak ma már rengeteg féle ízesítése kapható: a hagyományos zselés tölteléktől egészen a különleges marcipánosig, szinte bármilyet találhatunk. Ha házi szaloncukrokat készítünk, választhatjuk az aszalt gyümölcsös, csokis, kókuszos változatokat is. Ezeket a legegyszerűbb elkészíteni, de arra figyeljünk, hogy tartósítószer hiányában a gyümölcsös változatok 1 hétnél tovább nem tarthatóak el.
Aszalt barackos szaloncukor
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
Az aszalt barackhoz hozzáadjuk az almalevet, a mézet és annyi kókuszreszeléket és/vagy darált mandulát, hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából hosszúkás cipócska formákat gyúrunk, a szaloncukorhoz hasonlatos méretben és formában. Színes papírba csomagolva a fára is felaggathatjuk, de mignon papírban is kínálhatjuk ajándékbontogatás közben.
Kakaós szaloncukor
Hozzávalók kb. 35 - 40 darabhoz:
A víz felét a cukorral felforraljuk, másik felében eldolgozzuk a lisztet és a kakaót, majd a tűzről lehúzott, forró cukorszirupban keverjük. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és néhány perc alatt folyamatosan kevergetve készre forraljuk. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a kókuszzsírt és habverőgéppel egyneműre keverjük.
Ezután tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd kiskanállal szaggassunk darabokat belőle és formázzuk szaloncukrokká. További ízvariációként tehetünk bele egy kevés mazsolát és rumot is, ezt keverjük a kókuszzsírral hozzá. Végül apróra vágott dióba, mandulába forgatva akár külön kínálhatjuk is.
Mire lesz szükségünk?
Mielőtt
nekikezdenénk az ehető karácsonyi díszek elkészítésének, döntsük el,
idén milyen színben szeretnénk a fenyőfát feldíszíteni. Ugyanis ehhez
illő csomagolópapírokat kell vásárolni a szaloncukrokhoz is.
A legjobb csomagolópapírok a színes celofánok, de használhatunk
fehér zsírpapírt is, aminek a végét apró és vékony csíkokban bevágva,
majd színes papírt tekerve köré, klasszikus csomagolást adhatunk nekik. A
mézeskalács sütéséhez pedig mindenképpen szerezzünk be
szaggatóformákat. Szívecske, fenyőfa, virág, rénszarvas, ami csak
elképzelhető, mindenféle forma kapható.
Forrás:http://www.hazipatika.com
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel