Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Roppant mutatós, íz világában karácsonyi sütemény, amibe puha piskóta,
és lágy csokoládékrém került. A receptet Weisz Zsófia küldte a 2009.-es
karácsonyi receptversenyre.
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 púpos ek liszt, 1 csipet só, késhegynyi sütőpor
Hozzávalók
a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 kk. vanília kivonat,
10 dkg étcsokoládé. 20 dkg vaj, 4 ek kakaópor, 5 dkg apróra vágott
cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola rumba áztatva, aki szereti, tehet
bele 5 dkg apróra vágott diót is, 1-2 evőkanál rum
A sütőt melegítsük elő 200ºC-ra.
Egy nagy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szitáljuk át a lisztet a sütőporral; a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
A
tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, és a lisztet fokozatosan
keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel
verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a
tésztába úgy, hogy a habot ne törjük szét. Öntsük a tepsibe, és süssük
meg kb. 12-15 perc alatt, 165 fokon.
Ha kész, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel.
TIPP: Ha valaki gyorsan el akarja készíteni, vehet hozzá kész piskótatekercset is, bár én mindig házilag sütöm azt is.
A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük, lehűtjük.
Ebbe
a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott étcsokoládét, vanília
kivonatot, az átszitált kakaót, a habosra vert vajat és a rumot.
A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3-ad részével, megszórjuk mazsolával, narancshéjjal, dióval.
Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a széle alulra kerüljön.
Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.
Marcipánból, vagy akár fondant-ból előre készíthetünk a süteményre díszeket is.
A kész süteményt ezután hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Forrás:http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/2243-karacsonyi-fatorzs-torta-recept.html
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel