Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyerekkori emlékeket idéző habkarikák következnek, amik akár a fára, akár az ünnepi sütemény tetejére is kerülhetnek díszítésként.
Hozzávalók (2 tepsihez)
10 dkg tojásfehérje (kb. 3 tojásé)
20 dkg kristálycukor
+ ételfesték (elhagyható)
A szobahőmérsékletű fehérjékhez adunk kétszeres mennyiségű kristálycukrot.
Egy lábasban vizet forralunk, és a cukros tojást fém vagy üveg edényben a gőz fölött, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Annyira, hogy már kellemetlen legyen az ujjunknak belenyúlni, de ne főjön meg.
Levesszük a tálat a gőzről, megtöröljük az alját, és kézi mixerrel addig verjük, míg szép fényes habot kapunk, amiben már szépen kirajzolódik a habverő nyoma, és tartása is van. Ha szeretnénk, oszthatjuk többfelé, és ételfestékkel megszínezhetjük
Csillagcsövű véggel ellátott habzsákba tesszük a habot, és sütőpapírral bélelt tepsikre dupla köröket rajzolunk a habcsókalapból.
Kb. 70-80 fokos sütőben, légkeveréssel kiszárítjuk. Ez 1,5-3 óra is lehet, sütője válogatja. Akkor jó, ha szépen le tudjuk húzni a sütőpapírról, és félbetörve nem nyúlós már a közepe.
Forrás:http://divany.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel