Sütés főzés: Májkrém házilag: az van benne, amit beleteszel

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók a vajas mustáros klasszikus májkrémhez:
2 nagy fej hagyma
20 dkg vaj
50 dkg csirkemáj
1,5 ek dijoni mustár
2 ek klasszik mustár
1 ek méz
3 kk majoránna
só, bors
A hagymát megdinszteltem a vaj felén, majd rádobtam a felaprított csirkemájat. Mustárral, mézzel, majoránnával, sóval, borssal fűszerezem, majd kevergetve, addig pirítom, amíg már csak a máj belseje rózsaszín.
Átöntöm egy mélyebb tálba, és botmixerrel lepépesítem. Csak a végén keverem bele a kockára vágott maradék vajat. Üvegekbe töltöm, lezárom az üvegeket, és 68 fokon 2 órát vízfürdőben hőkezelem. (Erről részletesen lejjebb) Hozzávalók a konyakos májkrémhez:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt libamell
20 dkg libazsír
0,5 dl jó minőségű balzsamecet
1 dl konyak
2 ek méz
1 ek friss kakukkfű levélke
2 zsályalevél egyben
1 kk kínai ötfűszer keverék
25 dkg csirkemáj
25 dkg pecsenyelibamáj (nem hízott)
4 egész tojás
só, bors
A hagymát és a füstölt libamellet nagyon apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a libazsír felén. Felöntjük a balzsamecettel, és a konyakkal. 2 percig forraljuk, majd mézzel, kakukkfűvel, zsályával, és kínai ötfűszerrel fűszerezzük.
Elzárjuk alatta a lángot, és leszűrjük úgy, hogy kanállal kinyomkodjuk a hagymás libamellből az összes levet. (Ami a szűrőben marad tegyük félre, este adok hozzá egy szuper receptet!) Tegyük a nyers májat egy tálba a kipréselt lével, a tojással, sóval, borssal, és turmixoljuk le, majd ezt is szűrjük át, hogy ne maradjanak benne szálak. Töltsük a májkrémet üvegekbe, és két órát hőkezeljük 68 fokon vízfürdőben.
Az elkészült májkrémeket azonnal hűtsük le, és fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben. 4 nap alatt fogyasszuk el!
Én a hőkezelést sous vide gépemben (szuvidáló) oldom meg, a gép ugyanis nem csak vákuumfóliába csomagolt húsok és zöldségeket tud tökéletesen elkészíteni, hanem például ezt a májkrémet is. Ha nincs ilyen gépetek, akkor sütőben, tepsiben is is megoldható valami hasonló, de nagyon nehéz pontosan tartani úgy a hőmérsékletet. 
És ha még mindig maradt egy kis csirkemáj, akkor itt a kedvencünk, ami nem májkrém.

 

Forrás:http://fuszereslelek.nlcafe.hu

Címkék: májkrém recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu