Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a vajas mustáros klasszikus májkrémhez:
2 nagy fej hagyma
20 dkg vaj
50 dkg csirkemáj
1,5 ek dijoni mustár
2 ek klasszik mustár
1 ek méz
3 kk majoránna
só, bors
A hagymát megdinszteltem a vaj felén, majd rádobtam a felaprított
csirkemájat. Mustárral, mézzel, majoránnával, sóval, borssal fűszerezem,
majd kevergetve, addig pirítom, amíg már csak a máj belseje rózsaszín.
Átöntöm egy mélyebb tálba, és botmixerrel lepépesítem. Csak a végén
keverem bele a kockára vágott maradék vajat. Üvegekbe töltöm, lezárom az
üvegeket, és 68 fokon 2 órát vízfürdőben hőkezelem. (Erről részletesen
lejjebb)
Hozzávalók a konyakos májkrémhez:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt libamell
20 dkg libazsír
0,5 dl jó minőségű balzsamecet
1 dl konyak
2 ek méz
1 ek friss kakukkfű levélke
2 zsályalevél egyben
1 kk kínai ötfűszer keverék
25 dkg csirkemáj
25 dkg pecsenyelibamáj (nem hízott)
4 egész tojás
só, bors
A hagymát és a füstölt libamellet nagyon apróra vágjuk, majd
megfonnyasztjuk a libazsír felén. Felöntjük a balzsamecettel, és a
konyakkal. 2 percig forraljuk, majd mézzel, kakukkfűvel, zsályával, és
kínai ötfűszerrel fűszerezzük.
Elzárjuk alatta a lángot, és
leszűrjük úgy, hogy kanállal kinyomkodjuk a hagymás libamellből az
összes levet. (Ami a szűrőben marad tegyük félre, este adok hozzá egy
szuper receptet!) Tegyük a nyers májat egy tálba a kipréselt lével, a
tojással, sóval, borssal, és turmixoljuk le, majd ezt is szűrjük át,
hogy ne maradjanak benne szálak. Töltsük a májkrémet üvegekbe, és két
órát hőkezeljük 68 fokon vízfürdőben.
Az elkészült májkrémeket azonnal hűtsük le, és fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben. 4 nap alatt fogyasszuk el!
Én a hőkezelést sous vide gépemben
(szuvidáló) oldom meg, a gép ugyanis nem csak vákuumfóliába csomagolt
húsok és zöldségeket tud tökéletesen elkészíteni, hanem például ezt a
májkrémet is. Ha nincs ilyen gépetek, akkor sütőben, tepsiben is is
megoldható valami hasonló, de nagyon nehéz pontosan tartani úgy a
hőmérsékletet.
És ha még mindig maradt egy kis csirkemáj, akkor itt a kedvencünk, ami nem májkrém.
Forrás:http://fuszereslelek.nlcafe.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel