Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A skótok feltalálták, miként tehetik ki kisebb stressznek az állatokat, és hogyan állíthatnak elő tejet erkölcsösebb módszerekkel.
"Etikusan előállított" tejet és sajtot állítanak elő több skót gazdaságban is, amelyben úgy nevelik az állatokat, hogy a borjakat nem szakítják el már születésükkor az anyatehenektől. A gazdaságok állítása szerint így kevesebb stressz éri az állatokat, így hosszabb élettartamúak és egészségesebbek lehetnek - írja a BBC értesüléseire hivatkozva az Agrarszektor.hu.
A hagyományos módszerektől eltérően készül a sajt és a tej egy dél-nyugat-skóciai tejtermelő gazdaságban, ahol a borjakat az anyjukkal együtt hagyják, így az anyaállatok folyamatosan táplálhatják a kicsiket. A legtöbb gazdaságban a megszokott gyakorlat általában eltér ettől, hiszen a fiatal állatokat már születésükkor elválasztják az anyatehenektől, hogy a felnőtt állatokat naponta két vagy három alkalommal is meg tudják fejni.
Stresszmentes üzemet alakítanak kiA skót gazdaság részben azért változtatott az állattartási feltételeken, mert egyre több kritika éri az intenzív tejtermelőket. Ezért ökológiailag megbízhatóbbnak tartott, az állatok és a gazdaság dolgozói számára is kevésbé stresszmentes üzemet akartak kialakítani, és ezzel másoknak is mintát mutatni. Habár így kevesebb tejet nyernek, az állatok szerintük hosszabb élettartamúak és egészségesebbek lehetnek, ezért például kevesebb antibiotikumra és vásárolt takarmányra lehet szükségük, miközben a borjak is gyorsabban nőnek.
A tejtermelői tapasztalatok szerint ugyanakkor az átállás költséges és hosszú folyamat. Ennek ellenére az Egyesült Királyságban egyre több gazdaság használja már az etikusabbnak nevezett megközelítést - bár e módszer komoly jövedelmezőségi aggályokat is felvethet.
Forrás:https://www.hazipatika.com
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel