Sütés főzés: Naményi töltött káposzta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liba mell,

30 dkg durvára őrölt kukoricadara,

1 kg sertésoldalas,

3 fej vöröshagyma,

1 evőkanál étolaj,

5 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál morzsolt majoranna,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 teáskanál ételízesítő,

1 teáskanál darált pirospaprika,

1 zöldpaprika,

1,1 l paradicsomlé,

2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,

puha és lapos legyen),

20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.



Elkészítés:

A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk. A

vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. Ha házilag előállított kukoricadarát használunk,

alaposan átmossuk. 8-10 káposztalevelet megmosunk és apróra vagdaljuk. Egy nagyobb tálban

összekeverjük a kockára vágott libahúst és a kukoricadarát. A vöröshagymát az étolajon megpirítjuk,

hozzáadjuk a fűszereket és a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és a húshoz adjuk. A masszát jól

eldolgozzuk és hozzáöntünk 1 dl vizet és 1 dl paradicsomlevet, beleszórjuk a kockázott füstölt szalonnát és

jól összedolgozzuk. Egy nagyobb (6-8 literes) fazékban vizet forralunk és a forrásban levő vízbe betesszük

az egész káposztafejeket. 10 percig főzzük, majd kivesszük, és a kihűlést követően a leveleket egyenként

megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és a végüket visszanyomjuk. A fazékból kiöntjük a főzővizet és az alját

kibéleljük az apróra vágott nyers káposztával, majd erre a káposztaágyra ráfektetjük az oldalasszeleteket.

A töltött káposztákat rátesszük a húsra, felöntjük 0,5 liter vízzel és 1 liter paradicsomlével, majd lassú

tűzön, fedő alatt egy órát főzzük. Tálaláskor cigánykenyeret (bodagot) adunk hozzá.

 

 

Bangó Margit receptje

Címkék: füstölt sonka kukoricadara káposzta liba mell paradicsomlé sertésoldalas

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Ez a töltött káposzta olyan nagyon finom,hogy mindenkinek el kellene készíteni!

Én csak annyit változtattam rajta,hogy disznóhúsból készítettem,és nem
paradicsom levet,hanem minden sor káposztára szeletet paradicsomot tettem.

Nagyon nagy adag lett belőle,de tizenegy embernek pontosan elég volt.

Válasz

Kozma Sándorné Irén üzente 10 éve

Ez biztos finom csak kicsit drága köszönjük

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu