Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg liba mell,
30 dkg durvára őrölt kukoricadara,
1 kg sertésoldalas,
3 fej vöröshagyma,
1 evőkanál étolaj,
5 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál morzsolt majoranna,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál őrölt feketebors,
1 teáskanál ételízesítő,
1 teáskanál darált pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1,1 l paradicsomlé,
2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,
puha és lapos legyen),
20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.
Elkészítés:
A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk. A
vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. Ha házilag előállított kukoricadarát használunk,
alaposan átmossuk. 8-10 káposztalevelet megmosunk és apróra vagdaljuk. Egy nagyobb tálban
összekeverjük a kockára vágott libahúst és a kukoricadarát. A vöröshagymát az étolajon megpirítjuk,
hozzáadjuk a fűszereket és a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és a húshoz adjuk. A masszát jól
eldolgozzuk és hozzáöntünk 1 dl vizet és 1 dl paradicsomlevet, beleszórjuk a kockázott füstölt szalonnát és
jól összedolgozzuk. Egy nagyobb (6-8 literes) fazékban vizet forralunk és a forrásban levő vízbe betesszük
az egész káposztafejeket. 10 percig főzzük, majd kivesszük, és a kihűlést követően a leveleket egyenként
megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és a végüket visszanyomjuk. A fazékból kiöntjük a főzővizet és az alját
kibéleljük az apróra vágott nyers káposztával, majd erre a káposztaágyra ráfektetjük az oldalasszeleteket.
A töltött káposztákat rátesszük a húsra, felöntjük 0,5 liter vízzel és 1 liter paradicsomlével, majd lassú
tűzön, fedő alatt egy órát főzzük. Tálaláskor cigánykenyeret (bodagot) adunk hozzá.
Bangó Margit receptje
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Savanyítsunk káposztát üvegekben!
Töltött káposzta-tekercsek
Gombával töltött káposzta
Káposztatorta