Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Reggelire és vacsorára is jól fog esni ez a bagett, de ha marad, akkor akár holnap még tízórai is készülhet belőle.
A
tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, de nem futtatjuk. Tálba
szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk,
ide öntjük az élesztős tejet, a vizet és az olajat. Dagasztani kezdjük,
ha gombóccá összeállt, kitesszük a deszkára, és addig folytatjuk a
dagasztást, míg a tésztánk szép sima, fényes és hólyagos felületű lesz.
Visszatesszük a tálba, letakarjuk, 35-40 percig pihenni hagyjuk.
Lisztezett felületre borítjuk, és 10 egyforma darabba vágjuk.
Gömbölyítjük őket, letakarjuk, és megint pihenni hagyjuk kb. 10-15
percig.
A megkelt gombócokból hosszú, keskeny csíkot nyújtunk,
amit hosszában kettéhajtunk, hogy kb. 7 cm széles legyen. Feltekerjük,
sütőpapíros tepsire fektetjük. Kb. 30 percig pihentetjük a kifliket, a
sütőt ezalatt előmelegítjük 200 °C-ra. Végül minden kiflinek a tetejére
teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot. Alaposan lepermetezzük
vízzel, majd a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt sülnek szép
pirosra.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel