Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
– öt és fél bögre liszt (70 dkg)
– fél bögre cukor (8 dkg)
– 1 csomag szárított élesztő (7 g)
– 1 kocka (10 dkg!!!) puha vaj
– 1 csipet só
– 1 bögre langyos tej (két és fél dl)
– 4 tojás
A diós töltelékhez:
– másfél bögre darált dió (kb. 15 dkg)
– háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
– 5 dkg olvasztott vaj
A vaníliaöntethez:
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 4 bögre tej (1 liter)
– 5 evőkanál cukor
Ezekből tulajdonképpen híg pudingot főzünk, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.
Az aranygaluska elkészítése:
1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, hozzáadjuk a 
cukrot, a sót és a szárított élesztőt. Ezeket elkeverjük egy villával.
2. A tojásokat is nagyjából beledolgozzuk a tésztába, majd jöhet a 
langyos tej és a félig megolvasztott vaj. Ezeket is hozzákeverjük 
nagyjából a villával, majd kézzel összegyúrjuk a tésztát. Pici ragacsos 
lesz, és ahogy említettem nem túl szép, de nem kell aggódni, pont 
ilyennek kell lennie.
3. Ezután megszórjuk a tészta tetejét liszttel, és letakarjuk egy konyharuhával.
4. Hagyjuk meleg helyen úgy a kétszeresére kelni (kb. 40-50 perc).
5. Eközben összekeverjük a diót a cukorral.
6. Ha a tészta megkelt, bekapcsoljuk a sütőt 180-200 fokra (ki hogy szokta sütni a kelt tésztákat, én valahol a kettő között).
7. A tésztát alaposan meglisztezett felületre öntjük, félbehajtjuk, majd
 kinyújtjuk két centi vastagságúra. Elég kézzel széthúzni, nagyon szépen
 lehet vele dolgozni. A tetejét is lisztezzük közben.
8. Vajazzunk ki alaposan egy nagyobb tepsit vagy jénait.
9. Szaggassunk ki a tésztából kb. öt cm átmérőjű köröket. Lágy, finom 
tészta, úgyhogy a poharat, illetve a szaggatót (ki mit használ) 
folyamatosan mártsuk meg lisztben, és a szaggatás után mindjárt tegyük a
 tepsibe. Én a deszkára szoktam egy kis kupac lisztet tenni, úgy a 
legkényelmesebb a szaggatót lisztezni.
10. A tepsiben sorakozó galuskáinkat kenjük meg az olvasztott vajjal, és
 szórjuk meg a cukros dióval úgy, hogy mindenhol szép egyenletesen 
legyen.
11. Süssük aranyszínűre, végezzünk tűpróbát!
12. Míg sül, addig készítsük el a vaníliaöntetet, majd tálaljuk
Jó étvágyat! 
Forrás:http://rupanerkonyha.cafeblog.hu
| 
 | 
 | 
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel