Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg rizsliszt + pár evőkanálnyi a nyújtáshoz
5 dkg kukoricaliszt
5
dkg zabliszt (gluténmenteset kell venni, mert a sima nem garantáltan
gluténmentes! én csak búzát nem ehetek, ezért nekem a sima is megfelelő)
25 dkg hideg! laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin + egy kevés a tepsi kikenéséhez
5,5 dkg cukor
7 gramm sütőpor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 tojás
csipet só
A túrókrémhez:
50 dkg laktózmentes túró (Milfina-t használtam)
1 kisebb citrom reszelt héja
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 evőkanál kukoricadara
5 dkg baracklébe áztatott mazsola
A tetejére:
3 tojásfehérje
fél evőkanál porcukor
330 gramm CBA barackdzsem csökkentett cukortartalommal (kb. a fele van benne, mint más lekvárokban)
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból gyúrj linzertésztát. Kézzel keverd, a margarin legyen hideg, dolgozz gyorsan, mert ellustul a tészta. Ha összeállt, tedd hűtőbe 20-30 percre. Én egy kb. 35*25 cm-es tepsibe készítettem. Először rizslisztezett deszkán kissé kinyújtottam, de nem teljesen, mert nem lehet átemelni a tepsibe, széttöredezik. Tehát a félig kinyújtott tésztát áthelyeztem óvatosan a kivajazott tepsibe, és utána azzal bűvészkedtem, hogy kézzel és egy befőttes üveggel görgetve belenyújtottam a tepsi teljes szélességébe és hosszába. Paskolgattam, tapiskoltam, elég vicces művelet volt, de megérte. Ha ezzel megvagy, szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd 15 percig.
A töltelékhez, amit inkább krémnek neveznék, a hozzávalókat keverd össze. (Az eredeti receptben a darát a tésztára szórják, és arra megy a túrókrém. De az eredeti recept lekvárral csak a későbbi tojáshab rácsok közét díszíti. Másképp csináltam, de ez a rész szerintem egyénileg változhat.)
15 perc sütés után a tésztára kend rá a baracklekvárt, majd halmozd rá, és óvatosan kend el rajta a túrókrémet. 40 percig süsd 180 fokon.
Habnyomózsákból nyomd a sütemény tetejére a porcukorral felvert tojásfehérjehabot, valahogy szépen rácsozva. Ízlés szerint készítheted dupla adaggal, ha a képen láthatót kevésnek találod. Süsd tovább még kb. 18 percig (10 volt az eredeti receptben, de ropogósabbra, sültebbre szerettem volna a habot).
Ha szeretnéd, a rácsok közét díszítheted újabb adag lekvárral, de én már nem akartam tovább édesíteni a süteményt, mert szerettem volna, ha a társaságból minél többen ehetnek belőle. A lekvár szerintem amúgy is jobb, ha közvetlenül a tésztára kerül, mert félig átissza, és másnap is finom lesz (most muszáj maradnia holnapra is! ).
Forrás:pinkdust.cafeblog.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel