Sütés főzés: Rázott cseresznyés szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Hozzávalók a tésztához:
200g liszt,
2 csapott tk sütőpor,
100g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
150g olvasztott, majd kihűtött vaj vagy margarin,
6 ek tej;

a tetejére:
6 lap fehér zselatin,
450g cseresznyejoghurt,
200g tejszín,
1 ek porcukor;

 a díszítéshez:
200g csokoládé grillázs

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, egy jól záródó (3 l-es) edénybe szitáljuk, cukorral és vaníliás cukorral elvegyítjük. A tojást, vajat vagy margarint hozzáadjuk, az edényt a fedelével szorosan lezárjuk. Többször erősen összerázzuk (15-30 másodperc), hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Az egészet habverővel vagy keverőkanállal még egyszer gondosan átkeverjük, hogy az edény peremén maradt hozzávalók is elvegyüljenek. Egy (25×25 cm-es, kikent) sütőkeretet helyezünk egy (sütőpapírral bélelt) sütőlemezre, a tésztamasszát a sütőkeretbe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütőbe helyezzük.  Kb. 30 percig sütjük 180. A sütőlemezt a rácsra helyezzük, a süteményt a sütőkeretben hagyjuk kihűlni. A tetejéhez a zselatint a tasakon levő leírás szerint hideg vízbe áztatjuk, majd gyengén kinyomkodjuk. A kinyomkodott zselatint kis edényben gyenge hőfokon állandó keverés mellett felolvasztjuk (nem főzzük).  A joghurtot egy tálba öntjük. 1-2 evőkanál joghurtot elkeverünk a zselatinnal, majd hozzákeverjük a többi joghurthoz, és hideg helyre tesszük. A tejszínt porcukorral keményre verjük. Amikor a zselatinos joghurt kezd sűrűsödni, a felvert habot beleforgatjuk. A joghurtkrémet a süteményre simítjuk, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. A sütőkeretet kés segítségével óvatosan elválasztjuk és levesszük a süteményről. A süteményt felszeleteljük, és csokoládéval díszítjük.

Címkék: süti

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tetszik nagyon a recept,köszönöm:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu