Sütés főzés: Rózsás süti

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Sáron rózsája-ünnepekre

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-25 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-4-6 maréknyi darált dió
-4 tojás
-1 citrom
-30 dkg cukor
-1 dl tejföl
kevés porcukor,vaniliás cukor

Elkészítés:
50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 2 dkg élesztőt/felfuttatva pici tejben/, 4 tojás sárgáját ,pici sót, 1 citrom héját/reszelve/,1 dl tejföllel összegyúrjuk, laza tésztára.
4 kis egyforma cipót formálunk.Picikét pihentetjük. Addig elkészíthetjük a tölteléket. 4 tojás fehérjét-30dkg cukorral, pici citrom levével göz fölött, kemény habbá verjük.
A tésztát egyenként, lisztezett deszkán, szép vékonyra kinyújtjuk. A habot négy felé osztva mindegyik kinyújtott cipóra rákenjük.1-1 marék cukrozott dióval jól megszórjuk.
"Bejgli "formában óvatossan felgöngyöljük.
Vékony cérnával, átlos mozdulatokkal ,3-4 cm darabokra szeljük.
Tiszta, sima tepsibe egymástól kicsit távol rakjuk, hogy sülésnél, mikor kinyillik mint egy gyönyörü rózsa, ne érjen össze.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Még melegen vaniliás porcukorral jó bőven megszórjuk, így igazi havas rózsa hatást érünk el.

Tanácsok:
-mindenkép a szeleteléshez cérnát kell használni,mert csak az tudja a rudat nyomásmentessen elvágni."akkor kapunk tényleg, "igazi rózsa formát"
-nagyon sokáig tárolható.
-napról- napra finomabb lesz:)
Jó nassolást kivánok hozzá:)

Elkészítési idő: 60 perc

Címkék: finom

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu