Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sáron rózsája-ünnepekre
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-25 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-4-6 maréknyi darált dió
-4 tojás
-1 citrom
-30 dkg cukor
-1 dl tejföl
kevés porcukor,vaniliás cukor
Elkészítés:
50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 2 dkg élesztőt/felfuttatva pici tejben/, 4 tojás sárgáját ,pici sót, 1 citrom héját/reszelve/,1 dl tejföllel összegyúrjuk, laza tésztára.
4 kis egyforma cipót formálunk.Picikét pihentetjük. Addig elkészíthetjük a tölteléket. 4 tojás fehérjét-30dkg cukorral, pici citrom levével göz fölött, kemény habbá verjük.
A tésztát egyenként, lisztezett deszkán, szép vékonyra kinyújtjuk. A habot négy felé osztva mindegyik kinyújtott cipóra rákenjük.1-1 marék cukrozott dióval jól megszórjuk.
"Bejgli "formában óvatossan felgöngyöljük.
Vékony cérnával, átlos mozdulatokkal ,3-4 cm darabokra szeljük.
Tiszta, sima tepsibe egymástól kicsit távol rakjuk, hogy sülésnél, mikor kinyillik mint egy gyönyörü rózsa, ne érjen össze.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Még melegen vaniliás porcukorral jó bőven megszórjuk, így igazi havas rózsa hatást érünk el.
Tanácsok:
-mindenkép a szeleteléshez cérnát kell használni,mert csak az tudja a rudat nyomásmentessen elvágni."akkor kapunk tényleg, "igazi rózsa formát"
-nagyon sokáig tárolható.
-napról- napra finomabb lesz:)
Jó nassolást kivánok hozzá:)
Elkészítési idő: 60 perc
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Zengővárkonyi szelet
Rakott Karfiol kiadósan
Majorannás szelet
Krumplis Tészta kicsit másképp