Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.
A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes
alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a
cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton
Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját. A zsűri különdíjat adott a
tavalyi győztes Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő) gesztenyés álom, a
zalakarosi Szilágyi Cukrászda almaszimfónia (muskotályos sült alma) és
az Amaretto Fagylaltozó almádi házi krémes fagylaltjáért.
Az idei
nyertes fagylalt készítője, Kárpáti Péter hangsúlyozta, hogy nagyon
szerette volna megmutatni a közönségnek és a kollégáinak, hogy nemcsak a
drága szicíliai pisztáciából és a piemonti mogyoróból lehet finom
fagylaltot készíteni, hanem a "mi kis szotyinkból is".
A versenyt a régiós szövetség idén is a Nyitott Balaton
rendezvénysorozat keretében hirdette meg. A felhívásra csaknem 30
fagylaltot neveztek a tó környéki cukrászdák és fagyizók. A versenyhez
saját, navigációval ellátott webes alkalmazás is készült, hogy az
érdeklődők minél könnyebben tájékozódhassanak és juthassanak el a
helyszínekre. Az alkalmazást a rendezvény holnapján lehet elérni.
Május
3-án a négytagú zsűri 300 km-t autózva járta végig a helyszíneket és
kóstolta végig a fagylaltokat. A bírálat fő szempontja volt az íz, a
harmónia, az illat, a kreativitás, a felhasznált anyagok, az állag és a
dekoráció.
Meszes István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai
Szövetség oktatási bizottságának és a zsűri elnöke a győztes fagylaltról
elmondta, hogy "kiváló az utóíze, az állaga nagyon selymes, krémes,
amilyennek egy jó fagylaltnak lennie kell".
A díjnyertes fagylalt receptjét a szervezők megosztják a www.balatonfagyija.hu weboldalon, hogy minél több helyen elkészíthessék ezt a balatoni finomságot a cukrászdák és fagylaltozók.
Forrás:http://www.hirado.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel