Sütés főzés: Tojáslikőrös-banános torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tojáslikőrös-banános torta

Hozzávalók

A tésztához
80 g cukor
1 csipet só
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 db tojás
100 g liszt
1/2 zacskó sütőpor

A formához
vaj vagy sütőmargarin
liszt

A töltelékhez
3 db banán
1/2 db citrom leve
2 evőkanál rum
2 csomag banánízű pudingpor
7 dl tej

A krémhez
5 db zselatinlap
400 ml habtejszín
250 g tejföl
250 ml tojáslikőr, vagy aroma ízlés szerint
40 g cukor

A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral,
majd keverjük hozzá a lisztet, és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát
kenjünk ki vajjal vagy sütőmargarinnal, lisztezzük be, majd a beleöntött
tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat,
majd hosszában mindegyiket vágjuk félbe, és fektessük egymás mellé a tészta
tetejére. Locsoljuk meg a rummal és a citromlével.
A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig,
amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk
addig, amíg kissé meg nem szilárdul.
A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki,
majd egy lábasba téve 100 ml tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten
melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk
kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral, meg a tojáslikőrrel.
A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti
tetején. A tortát 1-2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt csatoljuk le róla a karimát, szórjuk meg vékonyan kakaóval,
és díszítsük kedvünk szerint.

Látta 1437 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 6 éve

Ilike ez igazán nagyon ötletes.Nincsen túl krémezve Nagyszerű.Gratulálok.Marcsi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Gyönyörű,az íze pedig nagyon jó lehet!Gratulálok.

Válasz

Friedlné Évi üzente 6 éve

Tetszik! Fantáziából ötös!! Nagyon kreatív vagy Ilike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ili! Fantasztikusan jól néz ki.
Gratulálok és köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu