Sütés főzés: Tojáslikőrös-banános torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tojáslikőrös-banános torta

Hozzávalók

A tésztához
80 g cukor
1 csipet só
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 db tojás
100 g liszt
1/2 zacskó sütőpor

A formához
vaj vagy sütőmargarin
liszt

A töltelékhez
3 db banán
1/2 db citrom leve
2 evőkanál rum
2 csomag banánízű pudingpor
7 dl tej

A krémhez
5 db zselatinlap
400 ml habtejszín
250 g tejföl
250 ml tojáslikőr, vagy aroma ízlés szerint
40 g cukor

A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral,
majd keverjük hozzá a lisztet, és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát
kenjünk ki vajjal vagy sütőmargarinnal, lisztezzük be, majd a beleöntött
tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat,
majd hosszában mindegyiket vágjuk félbe, és fektessük egymás mellé a tészta
tetejére. Locsoljuk meg a rummal és a citromlével.
A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig,
amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk
addig, amíg kissé meg nem szilárdul.
A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki,
majd egy lábasba téve 100 ml tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten
melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk
kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral, meg a tojáslikőrrel.
A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti
tetején. A tortát 1-2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt csatoljuk le róla a karimát, szórjuk meg vékonyan kakaóval,
és díszítsük kedvünk szerint.

Látta 1854 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Ilike ez igazán nagyon ötletes.Nincsen túl krémezve Nagyszerű.Gratulálok.Marcsi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Gyönyörű,az íze pedig nagyon jó lehet!Gratulálok.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Tetszik! Fantáziából ötös!! Nagyon kreatív vagy Ilike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ili! Fantasztikusan jól néz ki.
Gratulálok és köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu