Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
A tésztához
80 g cukor
1 csipet só
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 db tojás
100 g liszt
1/2 zacskó sütőpor
A formához
vaj vagy sütőmargarin
liszt
A töltelékhez
3 db banán
1/2 db citrom leve
2 evőkanál rum
2 csomag banánízű pudingpor
7 dl tej
A krémhez
5 db zselatinlap
400 ml habtejszín
250 g tejföl
250 ml tojáslikőr, vagy aroma ízlés szerint
40 g cukor
A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral,
majd keverjük hozzá a lisztet, és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát
kenjünk ki vajjal vagy sütőmargarinnal, lisztezzük be, majd a beleöntött
tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat,
majd hosszában mindegyiket vágjuk félbe, és fektessük egymás mellé a tészta
tetejére. Locsoljuk meg a rummal és a citromlével.
A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig,
amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk
addig, amíg kissé meg nem szilárdul.
A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki,
majd egy lábasba téve 100 ml tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten
melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk
kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral, meg a tojáslikőrrel.
A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti
tetején. A tortát 1-2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt csatoljuk le róla a karimát, szórjuk meg vékonyan kakaóval,
és díszítsük kedvünk szerint.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!