Sütés főzés: Szlovák ünnepi kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szlovák ünnepi kalács

Hozzávalók:tésztához:
2,5 dl tej,
4 dkg élesztő,
10 dkg p.cukor,
50 dkg liszt,
2 db tojássárgája és 1 db egész tojás,,
csipetnyi só,
15 dkg vaj.

Töltelék:30 dkg dió,
25 dkg cukor,
50 dkg tehéntúró,
2 tojássárga,
30-35 dkg/házi szilvalekvár,
1 dl tej,
pici fahéj.


A tészta elkészítése a kelt tészta alapján, az olvasztott vajat apránként hozzádolgozzuk.50 perc kelesztés.A diót a cukor felével, a túrót a maradék cukorral összekeverjük, ebbe jön a van.cukor és a tájássárgája.A szilvalekvárt jól kikeverjük, lágyabb legyen.A megkelt tésztát három részre kell osztani.2 ek olajjal a tepsit/25x35 kb/ki kell olajozni. Erre jön az első kinyujtott tészta, majd a dió, a diót a tejjel meg kell locsolni, erre jön a második tészta majd a szilvalekvár. Rátesszük a harmadik tésztár és a tetejére a túró.kb. 45 percig kell sütni. Sütés után pici fahéjas cukorral meghintjük./A van.cukor a tölteléknél kimaradt 1 cs. van.cukor/

Látta 2133 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csete Imrene Marika üzente 8 éve

Köszönöm! Valóban gyorsan elfogyott/ mint minden/

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Marika nagyon finomnak ígérkezik,biztos gyorsan elfogyott:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Így olvasva finom lehet.
Köszönjük a receptet.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu