Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához 4kalácshoz
1kiló liszt
5deka élesztő
3deci tej
2 mk cukor
15deka olvasztott vaj
fél deci étolaj
10deka porcukor
csipet só
4tojás sárgája
A mák töltelékhez
25deka darált mák
1citrom reszelt héja és leve
10deka cukor
fél deci tej
Diós töltelék
20deka darált dió
fél deci tej
10deka cukor
kevés fahéj
reszelt citromhéj
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatom.
A lisztet tálba teszem , hozzáadom , a felfutott élesztőt és a többi alapanyagot is.A tésztát bedagasztom , jól kidolgozom.Lisztel leszórom konyharuhával letakarom és duplájára kelesztem.Amikor megkelt a tésztánk.Négy egyforma részre osztom Lágyan összegyúrom letakarom és még pár percig kelesztem.Közben elkészítem a tölteléket,A mákot a cukorral citrommal összekeverem a tejet felmelegítem és a mákra öntöm összekeverem .
A tésztákat téglalapura kinyújtom, a tölteléket ráteszem és feltekerem.Sütőpapiros sütőlapra teszem, tojás sárgájával lekentem.180-fokon szép pirosra megsütöttem
A máktöltelékbe lehet tenni reszelt almát is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!