Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
4 egész tojás
10 deka liszt
fél csg sütőpor
8 deka kristály cukor
fél deci olaj
fél deci víz
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral az olajjal és a vízzel.
A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem.
Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával, hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapiros sütőlapra teszem.
Ez egy nagyméretű tepsi 32-35centis. 170 fokon a lapot megsütöm.
Amikor kihűlt ketté vágom, és megkenem lekvárral
Töltelék:
Fagyasztott tészta maradványból kb 50 deka kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztok, és ilyenkor előveszem. Ez kb 1-2 kisebb csomag.
Teszek hozzá:
2 kanál lekvárt
2 kanál kakaóport
15 deka vajat
5 deka darált és darabolt diót
fél tábla darabolt csokit fél deci rum. ízlés szerint.
Ezeket a kiolvadt tésztával összegyúrom.,és a lekváros lapra rásimítom egyformán majd ráteszem a másik lekváros lapot is, úgy hogy a lekváros része legyen a tésztán. KB 1 órát a hűtőbe teszem.
Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.
Cukormáz a tetejére:
25deka porcukrot, 2 kanál langyos vízzel egy kicsit felmelegítem, nem forralom fel csak melegítem.Egy kicsi ételszínezékkel,vagy málnaszörppel színezem.
A cukorba belemártom a felét a többi lefolyik rajta rácsos, gittere teszem és ha megszáradt leszedem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!