Sütés főzés: Rákoczi túrós02 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rákoczi túrós02

30 deka liszt
20 deka margarin
10 deka porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás sárgája

Az anyagokból tésztát gyúrunk 2 lapot készítek belőle. Az egyiket kinyújtom a tepsibe teszem,közben elkészítem a túró tölteléket
50 deka túró
2 kanál búzadara
1 tojás sárgája
5 deka porcukor
1 citrom héja és leve
mazsola

A túró anyagait összekeverem a tojás fehérjét is felverem és a túróhoz keverem.
A lapot ami a tepsibe van vékonyan megkenem lekvárral.
Ráteszem a túrókrémet és a másik lapot .
180 fokos sütőbe teszem.

A tetejére ha megsült 2 tojás fehérjét gőz felett 15 deka cukorral keményre verjük és csillag cső segítségével csíkokat húzok a tetején.
A habra még lekvár csíkokat is teszek. 80-100 fokos sütőbe teszem kicsit száradni kell a tetejének

Látta 802 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Én megsütöttem Marcsi Rákóczi túrósát és sokszor meg is fogom még sütni,nagyon finom,ízlett az egész családnak.Mindenki a saját és családja ízlésére variálja a süteményeket - ételeket,és ez így van rendjén,nincs mindenkinek egyforma ízlése.Szívesen várjuk a te általad megsütött igazi Rákóczi túróst.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Egyetértek Marcsival! A fogalmazás kicsit nyers volt. De miért is kellene az eredetihez mereven ragaszkodnunk? Ettől jó az egész, mindenki alkosson egyénit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Judit az oldalon egy recepted sem található a profilodnál viszont igen.
Kérlek a receptek alá ne kritizáló módon reagálj.
Az oldalon a vita piszkálódás nem megengedett.
Jobban hangzott volna" én másképpen ismerem vagy készítem."
Köszönöm.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Szia Judit!!
Légyszives készítsd el a te verziód szerinti tésztát.,mert én szívesek veszek minden újat.!!Nagyon sok formába találkoztam már ezzel a süteménnyel.Ha ez nem az igazi ??Mutasd meg ,hogy milyen az IGAZI Rákoczi Túrós .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Judit!
Az oldalon mindenki a saját be vállt módszerét süti és teszi fel.
Egyébként ha alkalmad van rá süsd meg és tedd fel a számodra igazit.
Utána néztél ? Már variálják gyümölccsel is.
Nekem nagyon mutatós és biztosan ízletes volt.
Minden hozzávaló megvan csak egyéni a díszítése.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Hát igazi, vagy sem, akkor is nagyon guszta.

Válasz

Lengyel Judit üzente 13 éve

az igazi rákóczi túrós nem így készül és nem igy néz ki.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu