Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészült a finom rétes.
Túrós,húzott rétes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 nagy tojás vagy 2 kicsi
3,5 -4 dl közötti langyos víz
1 tk. só
2 ek. olaj
1 ek. ecet
A rétestészta kenéséhez:
étolaj
A túrós töltelékhez:
75 dkg túró
3 dl tejföl
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
A réteslap kenéséhez:
étolaj
1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A vizet meglangyosítom, belekeverem a sót és az ecetet.
A lisztet az étolajjal,tojással elmorzsolom,majd apránként adagolom hozzá az ecetes,sós langyos vizet.
A liszttől függ,hogy mennyi vizet kíván,nálam 3,5 dl víz kellett.
Jó hólyagosra dolgoztam ki.
Dagasztógépben is elvégezhető a folyamat.
3 cipót formáltam belőle.
A tetejét olajjal lekentem és szilikonos sütőpapírral lefedtem úgy,hogy ne kapjon levegőt.
25 percet pihentettem.
Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tettem.
Tetejét olajjal bekentem és ezután nagyon vékonyra kinyújtom, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogattam.
A széleit levágtam..
A másik három tésztalapot ugyanígy készítem el.
A széleket egy kevés étolajjal újra összedolgoztam simára,újból pihentettem.
A túró töltelék hozzávalóit összekevertem,a réteslapot olajjal lekentem,elszórtan megszórtam töltelékkel és tejföllel,majd a két szembenéző rész feléig a terítő segítségével felsodortam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat,étolajjal ,tejföllel lekentem és 180 fokos sütőben megsütöttem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!