Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztalapokhoz:
Mákos lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál darált mák
Kakaós lap:
Ugyanazok a hozzávalók, csak mák helyett 5 evőkanál kakaópor kerül bele, és 2-3 evőkanál tej.
Diós tésztalap:
Ugyanazok a hozzávalók, mint a mákos lapnál, csak mák helyett 5 evőkanál darált dió kerül bele.
Krém:
1 liter tej
8 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
25 dkg szobahőmérsékletű vaj/ margarin
Tetejére: kókusz reszelék
Elkészítés:
Az első laphoz kikeverjük a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt gázsütő méretű (kb. 30x30 cm) tepsibe simítjuk a masszát. A massza vékonyan fog elterülni a sütőlapon.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt kisütjük. Kb. 1 centis vékony lapot fogunk kapni.
Pár perc múlva enyhén lisztezett munkalapra óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ugyanígy készítjük el a diós lapot, végül a kakaósat.
A krémhez a tejet felforraljuk, lassan beleszórjuk a búzadarát, miközben habverővel folyamatosan kevergetve kis lángon 3-4 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről az edényt, szorosan lefedjük, és hagyjuk pihenni további 5 percet, hogy megduzzadjon a dara.
Sűrűbb tejbegrízt kapunk, amit hagyunk kihűlni.
(Dió hiányában én citromosat sütöttem, így is finom volt)
Közben a puha vajat kihabosítjuk, a cukrokat kanalanként adagolva hozzá, egynemű krémmé keverjük, végül a hideg tejbegrízzel elegyítjük.
Megtöltjük a lapokat, alulra kerül a mákos, középre a diós, tetejére a kakaós.
A sütemény tetejére is hagyjunk krémet, amire csokoládéreszeléket szórunk.
(Eredeti recept: Nassoló)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!