Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gomba leveles tésztában
Hozzávalók:
50 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma
3-4 csapott evőkanál liszt,
fél csokor petrezselyemzöld,
kakukkfű,
majoránna,
tárkony,
gulyáskrém
csipetnyi őrölt bors,
ételízesítő,
olaj,
vaj a formák kikenéséhez,
tojás a tészta kenésére,
reszelt sajt a kosárkák tetejére,
25-30 dkg leveles tészta.
Elkészítés:
A gombát megtisztítottam aztán szeletekre vágtam. Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és a gombát, sóztam (ételízesítő), borsoztam, tettem bele egy kevés gulyáskrémes is, hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán felöntöttem nagyjából 1 deci vízzel 3-4 percig főztem, majd a vízzel elkevert liszttel (én kukoricakeményítőt használtam) besűrítettem, majd félre tettem hűlni.
A muffinsütő formákat kikentem vajjal.
A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtottam és akkora körlapokat vágtam belőle, amekkorával ki tudtam bélelni a formákat.
A tésztakorongokat belenyomkodtam a formákba.
Miután kihűlt a gombás keverék, megtöltöttem vele a kosárkákat. A tetejükre is tettem a tésztából egy kis formát, majd megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben a kosárkákat aranybarnára sütöttem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!