Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szalagárés süti
Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg cukor
8 dkg zsír
10 g szalagáré
1 db tojás
fél citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
Csoki krém
5 dl tej
5 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg cukor
20 dkg vaj
pici rumaroma
Vaníliás krém
5 dl tej
1 csg vaníliás puding
fél citrom reszelt héja
1 csg. Vaníliás cukor
2 dl felvert tejszín (a krém tetejére)
csokimáz
12 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
1-2 dkg margarin / vaj
Sütemény elkészítése:
A szalagárét a tejben feloldottam.
A lisztet a zsírral elmorzsoltam, hozzátettem a többi hozzávalót és a tejben feloldott szalagárét is azután jól összegyúrtam.
A tésztát 3 cipóba osztottam kinyújtottam, villával megszúrkáltam (ne púposodjon fel sülés közben), majd egyenként egy tepsi hátoldalán 200 C°-osra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöttem a lapokat
A kisült lapokat megtöltöttem a kétféle főzött krémmel (a vaníliás krémre simítottam egy réteg tejszínhabot is).
Végül csokimázzal vontam be a tetejét.(egy kis olvasztott csokit is csöpögtettem rá)
Csokimáz elkészítése:
A cukrot, a kakaót, és a vizet összekevertem, kis lángon kevergetve addig főztem, amíg a cukor el nem olvadt, majd belekevertem a margarint.
A masszát a tésztára terítettem és hűvös helyen hagytam megkötni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!