Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött káposzta
Hozzávalók
1,5 kg savanyú káposzta,
50 dkg darált hús (lapocka, vagy dagadó)
1-2 füstölt oldalas
15-20 dkg rizs,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 egész tojás,
3-4 evőkanál zsír
2 evőkanálnyi pirospaprika,
só,
őrölt bors,
3 db babérlevél,
1csapott mokkáskanál kömény,
A vöröshagymát zsírban megpirítom, (felét kiveszem a töltelékhez) megszórom pirospaprikával, teszek rá egy kevés savanyú káposztát, ráteszem a füstölt oldalast (kicsit beáztattam, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, köményt szórok rá és beleteszem a babérlevelet is.
Töltelék:
A darált húst összekeverem a tojással, félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyölöm a káposzta levelekbe. (nem kaptam savanyított leveleket, így vettem egy fej édes káposztát, levágtam a torzsáját és feltettem sós vízben főni. Főzés közben sorban leválnak a levelei) ebbe töltöttem meg a gombócokat.
Pirított szalonnával, tejföllel tálalom.
A zsebes szalvéta hajtogatását a Kiskonyhánk íze oldalon találtam, az "ünnepi dekoráció készítés evőeszközökhöz" you-tube oldalról való. Könnyen elkészíthető ötletes és mutatós.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!