Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós alagút
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
csipetnyi só
krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
barackbefőtt
Elkészítés:
Piskóta tekercs
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habosra kevertem, majd hozzákevertem kanalanként a cukrot, ezzel keményre vertem, majd egyenként belekevertem a tojássárgákat, azután pedig a lisztet óvatosan beleforgattam.
A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöttem.
A megsült tésztát melegen cukorral megszórt konyharuhára borítottam a sütőpapírt lehúztam róla és feltekertem. Amikor a tészta kihűlt, kitekertem és megkentem baracklekvárral.
A töltelék:
A tejet meglangyosítottam feloldottam benne a zselatint és felfőztem. A túrót, cukrot, citromhéjat,vaníliás cukrot simára kevertem és a langyos a zselatinos tejet hozzákevertem. Felkockáztam a barackbefőttet és azt is elkevertem benne.
Egy gyümölcskenyér formát kibéleltem fóliával, majd alulra és az oldalára piskótatekercsből vágott szeletekkel körberaktam, úgy osztottam el, hogy a tetejére is kerüljön.
A tölteléket beleöntöttem a piskótával körberakott tálba, majd a maradék piskótaszeletekkel kiraktam a süti tetejét (ez lesz majd az alja).
Egy éjszakán át hűtöttem, majd egy nagyobb tálra borítottam és a fóliát lehúztam a tetejéről.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!