Sütés főzés: túrós alagút (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

túrós alagút

Túrós alagút

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
csipetnyi só
krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
barackbefőtt

Elkészítés:

Piskóta tekercs

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habosra kevertem, majd hozzákevertem kanalanként a cukrot, ezzel keményre vertem, majd egyenként belekevertem a tojássárgákat, azután pedig a lisztet óvatosan beleforgattam.
A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöttem.
A megsült tésztát melegen cukorral megszórt konyharuhára borítottam a sütőpapírt lehúztam róla és feltekertem. Amikor a tészta kihűlt, kitekertem és megkentem baracklekvárral.


A töltelék:

A tejet meglangyosítottam feloldottam benne a zselatint és felfőztem. A túrót, cukrot, citromhéjat,vaníliás cukrot simára kevertem és a langyos a zselatinos tejet hozzákevertem. Felkockáztam a barackbefőttet és azt is elkevertem benne.

Egy gyümölcskenyér formát kibéleltem fóliával, majd alulra és az oldalára piskótatekercsből vágott szeletekkel körberaktam, úgy osztottam el, hogy a tetejére is kerüljön.
A tölteléket beleöntöttem a piskótával körberakott tálba, majd a maradék piskótaszeletekkel kiraktam a süti tetejét (ez lesz majd az alja).
Egy éjszakán át hűtöttem, majd egy nagyobb tálra borítottam és a fóliát lehúztam a tetejéről.

Látta 867 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 12 éve

Évi nagyon mutatós, szép süteményt készítettél ! El tudom képzelni , milyen dőzsölés volt Nálatok, ekkora választékból!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Húúúha nagyon finom lehetett,gusztusos,mutatós!:)

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Köszi Lányok! Eperből, málnából is isteni finom lesz.
Marika! Most aztán van ám élet, mindenki mennyi szépet alkotott, én is alig győzöm csodálni!!
Puszi a konyhatündéreknek!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon mutatós,biztos nagyon finom.Ezt majd megcsinálom a nyáron eperből és málnából.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évi! Nagyon gusztusos, ennyi mindent én már a nézésétől elteltem.
Köszönjük!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu