Sütés főzés: Palóc leves (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Palóc leves

Hozzávalók / 8 adaghoz/ :60 dkg sertéslapcka / eredetileg bárány húsból készűl /, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya , 30 dkg zöldbab, 1 babérlevél, 2-3 dl tejföl, fél citrom, csontlé , só, pirospaprika, köménymag, liszt , piros arany

A lapockát apró kockákra vágjuk . Zsíron / v . olajon / a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köménymagot , késhegynyi piros aranyat és megszórjuk a pirospaprikával.
Rátesszük a kockára vágott húst, megsózzuk és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá kevés csontlevet vagy / húslevest kockát vízben feloldva /
Közben a burgonyát apró kockákra vágjuk. A zöldbabot szintén felvágjuk kisebb darabokra. Télen mirelitt zöldbabot használunk.
Mikor a hús félig megfőtt , hozzáadjuk a burgonyát , zöldbabot és felengedjük a csontlével . Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük és lassú tűzön
készre főzzük.
Tejfeles habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ízesítjük szűrt citromlével / ízlés szerint /. Házilag készített csipetkével tálaljuk.

Látta 1678 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hibszky Anna üzente 12 éve

Minden levesed nagyon tetszett. Én minden nap készítek levest, a recepteidből is készítek majd. Köszönöm Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Anna!
Nagyon gusztusos a levesed!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu