Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók / 8 adaghoz/ :60 dkg sertéslapcka / eredetileg bárány húsból készűl /, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya , 30 dkg zöldbab, 1 babérlevél, 2-3 dl tejföl, fél citrom, csontlé , só, pirospaprika, köménymag, liszt , piros arany
A lapockát apró kockákra vágjuk . Zsíron / v . olajon / a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köménymagot , késhegynyi piros aranyat és megszórjuk a pirospaprikával.
Rátesszük a kockára vágott húst, megsózzuk és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá kevés csontlevet vagy / húslevest kockát vízben feloldva /
Közben a burgonyát apró kockákra vágjuk. A zöldbabot szintén felvágjuk kisebb darabokra. Télen mirelitt zöldbabot használunk.
Mikor a hús félig megfőtt , hozzáadjuk a burgonyát , zöldbabot és felengedjük a csontlével . Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük és lassú tűzön
készre főzzük.
Tejfeles habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ízesítjük szűrt citromlével / ízlés szerint /. Házilag készített csipetkével tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!