Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
5 tojásból piskóta tésztát készítettem. Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg cukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó, kevés sütőpor.
Egy zsírpapírral kibélelt tepsiben vékonyan elterítettem , 150-180 fokon megsütöttem.
A megsült lapot amikor kihűlt két részre vágtam.
20 dkg mascarpone krémhez ízlés szerint cukrot adunk, beleteszünk 2 db hártyáitól megtisztított, apró kockákra felvágott narancsot, 1 narancs reszelt héját és egy kevés mandula likőrt,1 csg vaniliacukrot.
2 dl tejszínt felverünk habfixálóval és egy kevés cukorral.
Ezt a krémbe óvatosan belekeverjük.
Megkenjük az egyik lapot, a másikat a tetejére fektetjük. A maradék krémmel ezt is lekenjük.
A tetejét reszelt narancs héjjal megszórjuk.
Tálalásnál narancs szeletekkel díszítjük.
Volt egy doboz mascarpone krémem a mélyhűtőben, ezért találtam ki valamit, amiben felhasználhatom ezt az alapanyagot.
Narancsom volt itthon, de ettől nem volt túl édes , ezért ízlett nagyon a páromnak.
Másnap még finomabb, az ízek egy kicsit összeérnek.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!