Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A kelt tésztához:125ml tej
10dkg vaj
50dkg liszt
1cs.szárított élesztő
5dkg kr.cukor
1cs.vaníliáscukor
2tojás
A töltelékhez:2cs.vaníliás pudingpor
600ml tej
8dkg kr.cukor
10dkg mazsola
A mázhoz:2-3ek.sárgabarack lekvár
2ek víz
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat.A liszthez hozzá keverem a szárított élesztőt,hozzáadjuk a többi alapanyagot és a meleg tejet és a benne felolvasztott vajat is.Sima tésztává összedolgozzuk.Letakarva,meleg helyen addig kelesztjük a tésztát,míg láthatólag meg nem nő.
A töltelékhez elkészítjük szokott módon a pudingot,ha kihűlt a mazsolát hozzá keverjük.
Kelesztés után a tésztát meég egyszer átgyúrjuk,majd 60x40cm-es téglalappá nyújtjuk és megkenjük a már kihűlt pudinggal.A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük,2cm vékonyan felszeleteljük.A szeleteket tepsibe helyezzük,majd sütés előtt még kicsit kelesztjük.
A lekvárt és a vizet összemelegítem és megkenem vele a csigákat(sütőből kivéve egyszerre és így hagyom kihűlni).
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!