Sütés főzés: Madártej-szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Madártej-szelet

Madártej-szelet
töröl

Tésztája: 8 db tojás, 8 evőkanál cukur, 8 evőkanál liszt, fél cs. sütőpor,
A 8 db tojásfehérjét a 8 evőkanál cukorral robotgéppel kemény habbá dolgozom (kanalanként adagolva a cukrot, nem egyszerre beletenni). Van hogy pici sót, de van hogy egy pici citromlét teszek még bele, mert keményebb lesz mindkettőtől. Majd a sütőporos lisztet szintén nem egyszerre, hanem részletekben beleforgatom a kemény habba, óvatosan, könnyedén, hogy ne "törjön" össze. Utána sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntöm, és kb. 170 fokon 15 percig sütöm. De tűproba kell, mert nem egyformán sütnek a sütők.

Krém:
A 8 db tojássárgáját, egy cs. vaniliáscukorral, 10 evőkanál kristálycukorral, 1,5 cs. vanilíás pudinggal, 3 evőkanál liszttel és 7 dl tejjel elkeverem, simára. Majd mindezeket sűrűre felfőzöm.
Majdnem folyamatosan keverem, amíg langyos nem lesz a krém. Majd adok hozzá 15 dkg vajat, vagy ráma-margarint, melyet már előzőleg simára kevertem.
Néha megkeverem, amíg teljesen nem lesz hideg.
Aztán az 5 dl tejszínt (a hullalát szeretem használni) kemény habbá verem a robotgéppel és 2 cs. habfixálót teszek még bele mielőtt teljesen kemény nem lesz.
A felét belekeverem a sárga vaníliás krémbe, a másik felét pedig a tetejére teszem.
(A házi krémesemet is hasonlóképp készítem, csak azzal a különbséggel, hogy 1 kanál liszttel többet teszek, és a vanília krémbe beleteszem az 5 dl kemény tejszínhabot.)

Látta 974 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Rak Ferencné üzente 13 éve

Igen, Mónika valóban nagyon finom. A család egyik kedvence.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Ildikó!Nagyon finom lehet!Köszönöm a receptet!:)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu