Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához:
· 6 tojás,
· 3 dkg vaj/ margarin,
· 12 dkg porcukor,
· 12 dkg liszt,
A krémhez:
· 6 tojás,
· 15 dkg porcukor,
· 10 dkg reszelt étcsokoládé,
· 20 dkg vaj/ margarin,
· 2 tasak vaníliás cukor.
A mázhoz:
· 1 kávéskanál vaj/ margarin,
· 15 dkg kristálycukor,
· néhány csepp citromlé,
· vaj a kés kenéséhez
Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra
2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
6. A mázhoz egy lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel szeletekre vágjuk.( Hát ez még nekem nem igazán megy!)Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!