Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma a babgulyás mellé én is farsangi fánkot sütöttem.
Simát,meg fánkkarikákat csokimázzal bevonva,egy részét kókuszreszelékkel megszórva.Nagyon finomak lettek.
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
7 dkg vaj,
4 tojássárgája,
4 evőkanál kristálycukor,
egy citrom reszelt héja,
1/2 dl rum,
valamint 4 dkg élesztő,
az élesztőhöz 2 dl tej és egy kávéskanálnyi cukor.
Elkészítése:
Felfuttatom az élesztőt,közben mindent tálba teszek( a rumot meglangyosítom és abban feloldom a cukrot). Beleöntöm a felfuttatott élesztőt,alaposan kidolgozom,és egy órát kelni hagyom.Lisztezett deszkára borítom a megkelt tésztát,kilapítom kb. fél cm vastagra és egy pohárral kiszaggatom a tésztát.A fánkokat letakarva még 20 percig kelni hagyom.Közben felforrósítom az olajat,a fánkok közepét benyomom,majd a benyomott oldalukkal lefelé teszem az olajba.Először fedő alatt sütöm,majd megfordítom és fedő nélkül sütöm a másik oldalukat.
Az olaj ne legyen túl forró,mert akkor csak megég a tészta.
Szalvétára kiszedem,ami magába szívja a felesleges olajat,és porcukorral,lekvárral tálalom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!