Sütés főzés: lekváros bukta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

lekváros bukta

Hozzávalók
2,5 pohár liszt,1pohár teljes kiörlésű liszt,(aki nem szereti az vegyen 3,5 pohár sima lisztet), fél csomag élesztő,3 evőkanál cukor,3 evőkanál vaj,2 dl langyos tej,2db tojássárgája,csipetnyi só. Tölteléknek lekvár

Elkészítése.Az élesztőt félpohárnyi langyos vízben futtassuk fel,a cukrot is tegyük hozzá.A többi hozzávalót tegyük tálba,majd öntsük hozzá a felfuttatott élsztőt.Alaposan dolgozzuk ki,majd langyos helyen kelesszük a kétszeresére.A gyúródeszkát hintsük meg liszttel,borítsuk rá a tésztátés nyújtsuk ki egy sm vastagra.Vágjunk belőle téglalapokat.Nem folyós lekvárt tegyünk a tésztadarabokra.A széleket jól nyomkodjuk össze és tegyük a kikent,lisztezett tepsibe,szorosan egymás mellé.
Még kelesszük így 15 percig,majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.Még melegen szórjuk meg porcukoral.

édesség

Látta 521 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Én is szoktam belecsempészni a kelt tésztákba vagy süteményekbe teljes kiőrlésű lisztet,szerintem is jobb vele mintha csak sima liszttel lenne sütve.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Andrea érthető a recepted, van aki a sima lisztet mint én is rétes liszttel vagy ahogyan te is teljes kiőrlésű liszttel keverem.
Némelyik tészta állaga jobb így, bőven lett belőle.
Gratulálok.
Köszönjük.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Csinoskák!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Éva! Sima listből 2 és fél pohárral kell.Csak akkor kell 3és fél pohárral ha az egészet sima lisztből csinálod,mert akkor az egy pohár teljes kiörlésűt is sima liszttel helyettesíted.Amúgy szerintem sokkal finomabb,ha benne van az egy pohár teljes kiörlésű list.Jobb az állaga is.Bocs ha félreérthető voltam.

Válasz

burger eva üzente 13 éve

Mi a magyarázata annak ,hogy a teljes kiörlésű listből 1 pohár kell, mig a síma lisztbő 3 és fél????

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu